Son yıllarda gittikçe popülerleşen ve dünyada en çok kullanılan 6. sosyal medya platformu olan TikTok, karşımıza kısa video formatıyla çıkmıştı. TikTok yenilenme yolunda 30 dakikalık video testlerine başladı. 

Yakın zamanda kullanıcılara tam 30 dakika uzunluğunda video paylaşma deneyimi verilecek. Halihazırda en uzun süresi 10 dakika olan platform süreyi 30 dakikaya çıkartarak  kullanıcılarına büyük bir esneklik sağlamayı amaçlıyor. Dikey video formatını öne çıkartan TikTok; YouTube, Instagram gibi platformlara da dikey video formatını aşılamış oldu.

TikTok bundan önce büyük ekranlardaki deneyimini iyileştirerek ses getirmişti. Uygulama, bir süredir tablet, bilgisayar gibi akıllı telefon boyutlarından daha büyük ekranlara sahip olan cihazlara eskiye nazaran daha iyi bir deneyim sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirmişti. Büyük ekrana sahip cihazlarda videolar artık daha yüksek kalitede ve keskin görüntüleniyor. Favori özelliklere ve sekmelere kolay erişim için ekranın üstünde ve altında daha iyi çalışan gezinme menüleri sunuluyor ve resmi paylaşımlara göre cihazınızı nasıl tuttuğunuzu ortadan kaldırarak yatay ve dikey yönde etkili bir şekilde çalışıyor.

TikTok
TikTok

TikTok Sanal Para Birimi

TikTok yaptığı açıklamada “dünyanın her yerinden eğlenmek ve yeni bir şeyler öğrenmek için gelen insanlar uygulamayı  çoğunlukla mobil cihazlarda severek kullansa da, birçoğu da daha büyük ekranlarda veya katlanabilen cihazları kullanarak girdiğini biliyoruz.” dedi. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir analiz sonuca göre Apple App Store ve Google Play Store kapsamında 10 milyar dolar kullanıcı harcamasını geçen ilk oyun dışı bir uygulama oldu. Bu para kullanıcıların uygulama içimde aldıkları ve harcayabildikleri sanal para birimi üzerinden sağlanıyor. Sanal para alımlarında yüzde 50 pay aldığını açıklayan firma, aynı zamanda devasa reklam gelirlerine de sahip.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir