Sosyal medya platformu TikTok büyümek için farklı bir strateji yerine basit bir strateji üzerinden gidecek gibi görünüyor. Bu strateji içerik üreticilerine para kazandırmayı kapsayacak. The Information’ın yaptığı habere göre, TikTok şirketi, içerik üreticilerinin bazı videolara erişim için para almalarını mümkün hale getirecek. Şu anlık bu sistemin nasıl işleyeceği bilinmiyor. Fakat popüler içerik üreticilerinin direkt olarak gelir elde etmelerinin önünün açılacağı anlaşılıyor.

TikTok
TikTok

“Creator Fund” isimli içerik üreticilerine destek olmak için kurulan fonun da yenileneceği söyleniyor. Daha önce destek amaçlı kurulan bu fonun içerik üreticilerine çok düşük paralar ödediğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Şirketin bu fonun kurulum amacına hizmet edebilmesi için ve üreticilerinin bu fondan daha fazla faydalanmalarını sağlamak için gereken takipçi sayısını artıracağı söylenirken bir yandan da içerik üreticilerini daha uzun videolar çekmek için teşvik edeceği söyleniyor.

Şirket bu iddialar hakkında doğrudan bir yorum yapmazken, platformun içerik üreticileri için daha “önemli” ve “ödüllendirici” bir hale gelmesi için yeni ve farklı yolların bulunması amacıyla çalışıldığı belirtildi. TikTok’un değişikliğe uğrayan fon sistemini Brezilya ve Fransa’da test ettiği ve duyurunun mart ayında yapılabileceği söyleniyor.

TikTok’un kullanıcı sayısı artışında sıkıntı yaşıyor

İçerik üreticilerini motive etmek için ödüllendirmeye yönelik atılan adımların bir hayli gerekli olduğu söylenebilir. Pandemi döneminde özellikle ABD’deki TikTok kullanımı artış gösterse de bu artış son zamanlarda yatay bir seyir göstermekteydi. Ücretli şekilde sunulan video seçenekleri ve yenilenmiş hali ile Creator Fund, ABD’deki içerik üreticilerini tekrar bu platform için içerik üretmeye teşvik edebilir. Platformun YouTube’daki reklam geliri paylaşım programı da bulunuyor. Fakat Pulse adındaki bu reklam programından sadece en tepedeki az sayıda üretici faydalanabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir