Sosyal medya devi TikTok, yeni güncelleme ile beraber herhangi bir videoda kullanılmak üzere açıp kapatılabilecek altyazılar özelliğini ekliyor. Yeni bir güncelleme ile beraber herhangi bir video için kullanıcıların açıp kapatabileceği otomatik altyazılar özeliği geliyor. Altyazıların desteklendiği diller arasında Türkçe’de yer alıyor.

TikTok platformu, yeni bir güncelleme ile beraber platformdaki altyazı ve çeviri özelliğini daha da kapsamlı hale getiriyor. Artık kullanıcılar, herhangi bir videoda otomatik bir şekilde oluşturulmuş altyazıları açıp kapabilecekler. Özellik, içerik oluşturucuların videoya altyazı eklemiş olup olmadığına bakmaya gerek kalmadan otomatik bir ekilde oluşturulacak.

Türkçe de altyazılarda destekleniyor

tiktok altyazilari acip kapatacak bir ozellik getirdi

Otomatik olarak aktif olan altyazılar, özellikle de gürültülü ortamlar içerisinde videoda konuşulan konuları kaçırmamak için kullanıcılar adına oldukça faydalı olacak. Bunun yanı sıra platform, altyazılara ve metin çıkartmalarına çeviri özelliğini ekledi. Şirket, bunun orijinal dilin bir adım ötesine geçerek kullanıcıların videoları seyrederken daha da zevk almasını sağlayacak. Konuyla ilgili olarak TikTok tarafından yapılan açıklamada “Kültür ve bağlantı arasında köprü kurmak ve dünyalarını genişletmek için bu yeni araçları kullanan daha fazla insan görmeyi umuyoruz.” ifadelerine yer verildi. TikTok söz konusu bu yeni özellikleri olan otomatik altyazı ve çeviriyi öncelikle Türkçe dahil olmak üzere İngilizce, Almanca, Portekizce, Endonezyaca, İtalyanca, Korece, Mandarin Çincesi ve İspanyolca dillerinde destekleyecek. Söz konusu bu özellikler kullanıcılara kademeli bir şekilde sunulacak.

Epic Games bu hafta iki oyunu ücretsiz sunuyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir