Kullanıma sunulmuş olduğu zamandan şimdiye kadar tüm dikkatleri üzerine toplamış olan Threads için işler tersine dönmeye başlamış olabilir. Meta’nın yeni çıkarmış olduğu sosyal medya platformu Threads, Twitter’a bir rakip olarak ortaya çıktı. Çıkışını yaptığında Threads, kullanıcı sayısıyla büyük bir etki yarattı fakat uzmanların tahmin ettiği gibi bu durum devamlılık göstermedi. Similarweb’in sunmuş olduğu raporlarına göre, Threads, 7 Temmuz’da Android kullanıcıları arasında 49 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.Fakat bu sayı, 14 Temmuz itibarıyla 23.6 milyona geriledi ve bu da Twitter’ın kullanıcı sayısının yalnızca yüzde 22’si kadar olduğunu gösteriyor.

Threads’ün başarı grafiği ABD’de başladı ve kullanıcılar başlangıçta bu uygulamayla ortalama 21 dakika geçirdiği gözlemlendi. Ancak 14 Temmuz tarihine geldiğimizde bu süre 6 dakikaya kadar düşüş gösterdi. Bu düşüşe rağmen, Twitter’ın Android’deki günlük aktif kullanıcı sayısında bir değişiklik yaşamazken, platformda geçirilmiş olan süre yüzde 4.3’e düştü. Bu durum, hepsi olmasada bazı kullanıcıların Threads’ü denemeye başladığını gösteriyor.

Threads’ün Amerika’da popüler olmasının nedeni Avrupa’da kullanılamaması olarak gösteriliyor

Threads’in göstermiş olduğu başarının anahtarı, “boş parti” sorununu aşma yeteneği olarak görülüyor. Instagram kullanıcıları kolay bir şekilde Threads hesabı oluşturabiliyor ve mevcut takipçilerini aktarabiliyor. Bu durum sayesinde, Threads’ün kısa süre içerisinde 100 milyondan fazla hesap kaydettiği iddiasını destekler nitelikte olduğu görülüyor. Fakat, Threads, Twitter’dan kullanıcılarını kendi uygulamaya çekmesi ve kendisini ana sosyal medya platformu olarak benimsetmesi için hala daha ikna edici biçimde özelliklere ihtiyaç duyuyor.

Threads’ün Amerika’da popüler olmasının nedeni Avrupa’da kullanılamaması olduğu görülüyor. Fakat, uygulama açıktığı zamandan şimdiye kadar gün geçtikçe kullanım sürelerinin azalması, kullanıcıların elde tutulmasında bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu duruma karşılık olarak, Instagram’ın kullanıcı bağlılığı oranı yüzde 40 civarında sabit şekilde kalıyor. Threads, kullanıcı memnuniyetine ve elde tutma stratejilerine daha çok odaklanılması gerektiği görülüyor.

Twitter ve Threads arasında yaşanan bu rekabet, Threads’in başlangıç döneminde Twitter’ın web trafiğinin % 5 oranında düşüş yaşamasına neden oldu. Threads, Twitter’ın pazar payından oldukça önemli derecede bir pay almasına rağmen, gerçek bir Twitter alternatifi olabilmesi için daha fazla yol kat etmesi gerektiği görülüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir