X eski ismiyle Twitter, ezeli rakibi Threads’in güncel kullanıcı sayısını açıkladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı resmi açıklamada Threads uygulamasının aylık 130 milyon aktif kullanıcısı olduğunu belirtti. Zuckerberg uygulamanın istikrarlı bir   şekilde büyüdüğünü, en büyük hedeflerinin arasında ise Threads’i 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştırmak olduğunu dile getirdi. Piyasaya ilk sürüldüğü zamanlar büyük bir ilgi gören Threads’in son zamanlarda düşüş yaşadığı görülüyor. Uygulama Instagramda halihazırda kitlesi olanlar ve X uygulamasından kaçanlar için güzel bir alternatif. 2023 Aralık ayı en çok indirilen uygulamalar listesinde Threads’in sergilediği performans dikkat çekmişti. 

Threads Rakibi X’i Geride Bırakıyor!

Appfigures tarafından paylaşılan bir rapora göre, Apple App Store ve Google Play Store dahil olmak üzere Aralık ayında en çok indirilen uygulama 54 milyon ile Instagram oldu. Listenin devamında ikinci sırayı 47 milyon indirme ile TikTok, üçüncü sırayı ise 39 milyon indirme ile Facebook aldı. Listenin devamı şu şekilde ilerliyor: 38 milyon ile Whatsapp, 33 milyon ile CapCut, 28 milyon Threads, 27 milyon ile Temu, 25 milyon ile Telegram 22 milyon ile Snapchat ve 20 milyon ile Spotify yer alıyor.  Aktarılan bilgilere göre dikkat çeken diğer bir şey de Threads’in yükselişe geçmesi ile birlikte ezeli rakibi X yani eski adıyla Twitter’ın düşüşe geçmesi. 2023’ün Aralık ayında listede 36. sıraya düştüğü görülüyor. Uygulamanın Avrupa merkezli olarak kullanıma sunulması da listenin üst sıralarına yerleşmesine büyük katkı sağladı.

Threads Rakibi X’i Geride Bırakıyor!

Threads geçtiğimiz dönemlerde yalnızca belirli bölgelerde İOS ve Android için resmi olarak çıkış sağlamıştı. Avrupa’da çıkış sağlamasıyla beraber kullanıcı sayısında gözle görülür bir artış gerçekleştiren Threads, 2024’e güzel bir başlangıç yapmış oldu.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir