Instagram tarafından hazırlanan Threads platformunun, X (Twitter) rakibi güncel kullanıcı sayısı duyuruldu. Durum gelecek açısından bakıldığında iyi görünüyor.

Meta (facebook,Instagram vb. uygulama bütünün adı) CEO Mark Zuckerberg tarafından yapılan resmi duyuruya göre Threads platformun şu an aylık periyoduna bakıldığında 130 milyon aktif kullanıcısı bulunduğu söyleniyor.

Uygulamanın doğru bir çizelge şeklinde büyüdüğünü belirten Zuckerberg, mevcut durumdan oldukça memnun görünüyor. En büyük hedefleri arasında ise Threads’i 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşması yer alıyor.

İlk çıktığında büyük bir ilgi gören ancak daha sonra geride kalan Threads, son aşamada X’ten kaçanlar ve Instagram’da kitlesi olanlar için bir numaralı alternatif haline gelmiş bulunmakta.

2023’ün son ayında en çok indirilen uygulamalar açıklanmıştı. Orada da özellikle Threads’in ortaya koyduğu performans oldukça dikkatleri üzerine çekmişti. Appfigures tarafından paylaşılan “küresel” bir raporda yer alan bilgiye göre 2023’ün aralık ayında en çok indirilen platform, Google Play Store ve Apple App Store toplamında ulaştığı 54 milyon indirme ile Instagram  liderlik koltuğuna oturdu.

En çok indirilen uygulamalar listesinde ikinci uygulama ise 47 milyon indirilme ile TikTok, üçüncü uygulama ise 39 milyon indirme ile Facebook yer aldı.

Instagram tarafından hazırlanan Threads platformunun, X (Twitter) rakibi güncel kullanıcı sayısı duyuruldu

Instagram Rakiplerini Geçmeyi Başardı

Listenin devamına baktığımızda ise 38 milyon ile WhatsApp, 33 milyon ile CapCut (video düzenleme uygulaması), 28 milyon ile yükselişe geçen seçeneklerden biri ise Threads, 27 milyon ile Temu uygulaması, 25 milyon ile Telegram platformu, 22 milyon ile Snapchat ve 20 milyon indirme ile Spotify (müzik platformu) yer aldı.

X’in (Twitter) 2023’ün aralık ayında 36. sıraya düştüğü aktarılmakta. Burada özellikle X rakibi Threads’in yükselişi ilgileri üzerine çekiyor. Threads uygulaması 2023’ün son ayında hatırı sayılır bir yükselişe geçti. Çünkü uygulama uzun bir aradan sonra Avrupa merkezli olarak da kullanıma sunulduğunu gödük.

Instagram’ın Twitter rakibi uygulaması Threads geçtiğimiz dönemde iOS ve Android için resmi olarak çıkarıldı. Ancak bu çıkış sadece belirli bölgelerde gerçekleşmişti. Daha sonra ise resmi olarak Avrupa çıkışı da gerçekleştirildi. Avrupa açılımıyla kullanıcı sayısı hatırı sayılır oranda artmaya başlayan uygulamanın bu sayede 2024’e daha güçlü bir başlangıç yapmış olduğunu gözlemlemiş olduk.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir