Meta Threads, Sosyal Medya Platformu için sunulan güncellemeyle kullanıcıların arama sonuçlarını kronolojik sırada görebilme özelliğini getirdi. Threads bu güncelleme ile kullanıcılara, yeni ve önceki gönderileri görmek isteyip istemediklerini seçme olanağı tanıyor.

Threads, kullanıcıların metin içeriklerini paylaşmalarını ve herkese açık sohbetlere katılmalarını sağlamak üzere tasarlanan sosyal ağ hizmetidir. Tanıtımından bir gün sonra Threads 55 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşmıştır.

Geçen sene Aralık ayında Threads kullanıcıs,ı İnstagram Başkanı Adam Mosseri’ye arama sonuçlarının kronolojik sırada olup olmayacağını sormuş, Mosseri sıralamanın uygulama da daha fazla spam oluşturabileceğini söylemişti. Adam Mosseri ilk başta bu fikri reddettiği için yeni gelen güncelleme kullanıcılara sürpriz oldu.

Şuan Sadece İOS Kullanıcıları Kullanabilecek 

Threads Arama Sonuçlarını Kronolojik Sıralıyor
Threads Arama Sonuçlarını Kronolojik Sıralıyor

Güncellemeyi yükledikten sonra, bir anahtar kelime ararken veya etiket içindeki gönderileri görüntülerken ekranın üst kısmında üç noktaya dokunduğunuzda sıralamalar için “En İyi” ve “En Son” seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda etiketlerdeki gönderiler için de geçerli kılınmıştır. Etiketler özelliği yakın zamanda uygulamaya gelen X’teki etiketlere benzeyen özelliktedirler. 

Threads kullanıcıları için uygulama, kullanıcıların önceki seçtiği seçeneği hatırlıyor olabilir. Uygulamayı en son gönderileri seçecek şekilde ayarladığımızda, arama sonuçlarını her zaman ters kronolojik sırayla göstereceği anlamına gelir. Bu özellik şu an için sadece İOS kullanıcıları için açılmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir