Threads için önemli bir kilometre taşı geride bırakılıyor. Uygulama, 130 milyon kullanıcıya ulaştı. İşte detaylar.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı son açıklamada, Threads’in 130 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Arkasında Meta ve popüler isimlerin yer alması sayesinde kısa sürede benimsenen Threads, 130 milyonluk kullanıcı kitlesi ile önemli bir güç haline gelebilir. Zira bu büyüme Threads’in biraz arka planda kaldığı dönemde oldu. Çünkü Elon Musk tarafından satın alınan X’in gündemde olduğu dönemde bu kadar yüksek kullanıcı sayısına ulaşılması, Threads’in gelecekte çok daha popüler olacağının sinyallerini veriyor.

Threads Beklentileri Yüksek

Threads için Mark Zuckerberg’in beklentileri kuşkusuz çok daha yüksekti. Ancak yaptığı son değerlendirmelerde gelişmeden memnun olduğunu ifade eden Zuckerberg, hedeflerinin 1 milyar kullanıcıya ulaşmak olduğunu yineledi. Tüm bu iddialı açıklamalar ve net hedefler ise Threads büyümesinde güven veriyor.

Threads 130 Milyon Kullanıcıya Ulaştı
Threads 130 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Threads’in büyümesinde kuşkusuz diğer uygulamaların da payı fazla. Öyle ki Facebook, WhatsApp, Instagram gibi uygulamalar, Threads’in büyümesini destekliyor. Uygulama özellikle 2023 yılında yüksek bir ivme yakaladı. Yakaladığı bu çıkış ile Threads 2023 aralık ayında en iyi uygulamalar listesine de girmeyi başardı.

Lansmanı yapıldıktan sonra büyük parlama yaşayan ve ardında gündemde çok fazla kalmayan Threads, tüm bu olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürdü. Tahminlerin üzerine çıkan Threads, Meta’nın temettü açıklamaları ve güçlü çeyrek raporlarını açıklamasına takiben daha fazla kullanıcıya ulaşabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir