Thodex’in kurucusu ve CEO’su olan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalandıktan sonra tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şirket, 2017 yılında faaliyete başlayarak Türkiye’nin ilk küresel kripto para borsası olarak hizmet vermeye başlamıştı ve daha sonra 120’den fazla ülkede müşterilerine hizmet sunmuştu. Şirket, 2020 yılında Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini kurarak hizmetlerine devam etmişti. Ancak, 21 Nisan 2021’de şirket, sistem bakımı gerekçesiyle aniden kapatıldı ve kullanıcıların hesaplarına erişimi engellendi.

Thodex davasında yeni detaylar ortaya çıktı

Özer, yurt dışına kaçtığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı ve kırmızı bültenle aranmaya başlandı. 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na götürülen Özer, adliye savcılığına çıkarıldı.

Tutuklanma Sebepleri

Özer, adliyede “örgüt kurmak ve yönetmek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerinin aklanması” suçlamalarıyla yüz yüze kaldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Özer, tutuklandı.

Savunma

Emniyetteki ifadesinde Özer, “Şimdiye kadar dosyada mağdur sıfatı olan ve MASAK tarafından zararları tespit edilen kişilere avukatlarım aracılığı ile ulaştım ve bu kişilerin zararlarını karşıladım. Devam eden süreçte de mağdurların zararların karşılama niyetindeyim” dedi. Ancak, kendisine yöneltilen “dolandırıcılık”, “örgüt kurmak ve yönetmek” ve “mal varlığı değerlerini aklamak” suçlamalarını kabul etmedi ve “Kimseyi dolandırmadım. Mal varlığı değerlerini aklamadım” şeklinde savunma yaptı. Diğer sorulara ise 12 Haziran’daki duruşmada cevap vereceğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir