The Witcher 4 oyunu üzerinde 400’den fazla geliştirici çalışmakta. Şirketin büyük önem verdiği oyun, 2026 veya 2027 yılında gelecek gibi gözüküyor. The Witcher oyunu, “The Witcher 2: Assassins of Kings” ve “The Witcher 3: Wild Hunt” sonrasında karşımıza çıkan ilk yeni oyun The Witcher 4, uzun süredir gündemde yer ediyor ve yakında çıkmayacak olmasına da rağmen çok büyük ilgi uyandırmakta. 

CD Projekt Red şirketi tarafından erken geliştirme aşamasına alınan oyun üzerinde CD Projekt CEO’larından Michal Nowakowski tarafından yapılan duyuruya göre tam 403 geliştiricinin birarada çalıştığı söyleniyor. Markanın şu aşamada toplam 627 geliştiriciye sahip olduğu belirtildi, bu açıdan şirket içinde en çok yeni The Witcher oyununa önem verildiği ortaya çıkıyor. 

The Witcher Oyun Serisi 75 Milyon Satış Elde Etti

Yeni çıkacak oyun hakkında halen çok fazla bilgimiz bulunmuyor ancak yapım markanın kendi oyun motoru REDengine yerine Unreal Engine 5 ile geliştirildiğini biliyoruz. Oyunun bu detayı grafiksel olarak inanılmaz iyi olacağı anlamını taşıyor. Yine Unreal Engine 5 oyun motorunda geliştiricisi Epic Games ile beraber çalıştığını da bildiğimiz CD Projekt Red, bu açıdan etkileyici büyüklükte bir açık dünyada görsel şov sunacak izlenimi veriyor. 

The Witcher 4 oyunu üzerinde 400’den fazla geliştirici çalışmakta. Şirketin büyük önem verdiği oyun, 2026 veya 2027 yılında gelecek gibi gözüküyor.

CD Projekt Red, yapılan açıklamalara göre yeni yapımı direkt olarak ‘The Witcher 3: Wild Hunt’ üzerine kurmayacak, yepyeni bir altyapı ile oynanış dinamikleri oluşturdu. Ayrıca şirket şu an ‘Sirius’ kod adlı bir The Witcher oyunu da planlamakta. Bu ise The Molasses Flood tarafından geliştirilen ve CD Projekt Red tarafından desteklenen bu oyunun multiplayer odaklı bir yapıya sahip olması düşünülüyor. 

Çıkan ilk The Witcher oyunu için bir ‘remake’ de masada yer almakta. The Witcher oyun serisi, CD Projekt Red tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan duyuru ile öğrendiğimiz kadarıyla 75 milyon satışı geride bırakmayı başardı. 

Gerçekleşen satış sayısının sadece 50 milyonu tek başına Wild Hunt’tan (DLC’ler ile beraber) geldiğini görüyoruz. Bu çok da büyük bir sürpriz sergilemiyor. Oyun serisinden gerçekten inanılmaz paralar kazanan geliştirici CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin çıkışında yaşattığı sorunlara rağmen oyun dünyasının en sevilen markaları arasında kalıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir