TFF, yaptığı yeni açıklamada YouTube üzerinden her hafta bir maçın yayınlanacağını duyurdu. Canlı maç yayınları belirli ligleri kapsayacak. İşte detaylar:

Türkiye’de yayın anlaşmasıyla ilgili tartışmalar sürerken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) alınan yeni kararı duyurdu. Açıklamalarda 2. Lig ve 3. Lig maçlarının bir bölümünün canlı olarak YouTube üzerinden yayınlanacağı belirtildi. Her hafta tekrarlanacak olan canlı maç yayınlarında 2. lig ve 3. ligden maçlar seçilecek.  Her hafta farklı bir takımın seçilmesine dikkat edileceği gibi bu maçlar TFF YouTube kanalı üzerinden paylaşılacak.

İlk Canlı Maç Bugün

Bugün Kastamonuspor ile Sarıyer arasında oynanacak TFF 2. Lig maçıyla birlikte canlı maç yayınını başlatacak olan TFF, bu testlerin ardından radikal bir karar alınabileceğinin de sinyalini verdi. TFF YouTube kanalından izlenebilecek olan maç, saat 14.00 itibariyle yayınlanacak.

TFF’den Bir İlk: YouTube’da Her Hafta 1 Maç Canlı Yayınlayacak!
TFF’den Bir İlk: YouTube’da Her Hafta 1 Maç Canlı Yayınlayacak!

Test Yayınları Sonrası Merak Ediliyor

TFF açıklamasında konuyla ilgili ayrıntılara yer verildi. ”Test yayınlarının tamamlanmasının ardından TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de mücadele eden tüm kulüplerin her hafta en az birer maçının canlı yayınlanmasıyla, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de birbirinden yüksek mücadelenin olduğu maçların izlenirliğinin ve kulüplere olan ilginin artırılması, ayrıca bu liglerde oynayan yetenekli futbolcuların da tüm dünyada futbolseverler tarafından izlenebilmesinin sağlanması hedefleniyor.” denildi.

İlgili liglerin yayın hakları konusunda da güncel durumu paylaşan TFF, Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarının yayın haklarının 2024 yılı ile 2027 yılları arasında beIN Media Group’a ait olduğu ve anlaşmanın sağlandığı belirtildi.

Canlı maç yayınlarının ilgi görmesi bekleniyor. Bu durumun Süper Lig’i kapsayıp kapsamayacağı ise şu an için belirsiz. Beklentiler yüksek olsa da yayın hakları nedeniyle böyle bir uygulamanın başlaması beklenmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir