Elektrikli otomobil kullanımının her geçen gün artmasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde test edilen elektrikli uçak, uçuş testleri sırasında düştü. Kazada kimse yaralanmadı.

Son yıllarda hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. Özellikle elektrikli araçların giderek daha popüler hale geldiği günümüzde, markalar toplu taşımadan özel otomobillere kadar çok çeşitli elektrikli modeller sunuyor.

Elektrikli uçak kazası

Otomobillerdeki bu gelişmeden sonra uçaklarda da elektrikli araçlar geliştirilmeye başlandı. California merkezli Joby Aviation, elektrikli uçak alanında çalışan firmaların dikkatini çekti.

joby aviation elektrikli ucak 1

Kaliforniyalı elektrikli uçak üreticisi Joby Aviation, elektrikli uçağını (eVTOL) test ediyor. Elektrikli kalkış ve iniş yapan uçak olarak üretilen eVTOL, uçuş testleri sırasında düştü. Yayınlanan bilgilere göre uçak, performansını belirlemek için hız sınırı koydu ve ardından düştü. Edinilen bilgiye göre kazada yaralanan olmadı.

Belirtilen hız sınırı aşıldı

Uçuşun tespit verileri, elektrikli, uzaktan kumandalı uçakların performans sınırlarını önemli ölçüde değiştirdiğini gösterdi. Dairesel bir rotada hareket eden uçak, 435 km/s maksimum hıza ulaşarak, daha önce belirtilen maksimum 322 km/s hızını aştı.

Şirket hisselerinde düşüş

Joby Havacılık, hasarın boyutu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak kazanın bildirilmesinin ardından şirketin hisseleri yüzde 9 düştü.

Peki siz bu teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir