Tesla ,son zamanlarda yeni bir fabrika inşa etmek için birçok ülkede araştırmalar yürütmekteydi.Ancak, henüz Türkiye’de bir Tesla fabrikası inşa edileceği yönünde bir açıklama yapmadı. Tesla’nın bu kararı, Türkiye’de Tesla fabrikası yapılacağına dair yaygın beklentilerin aksine geldi. Tesla CEO’su Elon Musk, Türkiye hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ve şirketin Türkiye’de fabrika açma planı olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Tesla
Tesla

Tesla’nın yeni fabrikası nerede olacak?

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’a göre Elon Musk, Meksika’nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletinin başkenti Monterrey’de inşa etme sözünü verdi.Elon Musk, bölgenin Valisi Nuevo Leon ile görüşmek için ziyaret edildiği bilinmektedir.Ancak Tesla’nın bölgede inşaat yapmasına izin verilip verilmeyeceği konusunda bazı sorular var.Monterrey 2022’de ciddi bir su kıtlığı yaşarken, Başkan Lopez Obrador hükümetin çok fazla su kullanan fabrikalara izin vermeyeceğini söyledi.

Elon Musk ile yapılan telefon görüşmelerinin ardından Tesla muafiyet aldı.Lopez Obrador,”Elektrikli otomobillerin üretiminde kullanılan tüm suyun geri dönüştürülmüş olacağına dair bir taahhüt var.” dedi ve şunları da ekledi “önemli bir yatırım ve çok sayıda istihdam”.

Devlet Başkanı, yeni fabrikanın tam olarak ne üreteceği konusunda net değildi,ancak Tesla’nın Nevada, Reno’da bir pil fabrikası ve Tesla Semi kamyonun seri üretimine 3.6 milyar dolar yatırım yaptığı büyük bir genişlemeyi duyurduğuna dikkat etmek gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir