Bir ABD temyiz mahkemesi Perşembe günü Tesla Inc’in ABD yakıt ekonomisi standartlarını karşılamayan otomobil üreticilerine daha yüksek para cezaları getirme talebini reddetti.

İkinci Devre ABD Temyiz Mahkemesi, elektrikli araç üreticisinin Nisan ayında Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHSTA) incelemesini bekleyen acil eylem talebini reddetmişti. Tesla, Ağustos ayında mahkemeden derhal harekete geçmesini istedi. Perşembe günü mahkeme, bu talebi reddeden kısa bir emir yayınladı.

Tesla, diğer otomobil üreticilerine hükümetin araç emisyon gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak için kredi satıyor ve bu kredilerin eski Başkan Donald Trump yönetimi tarafından yapılan kurallardaki değişiklikler nedeniyle daha az değerli olduğunu söylüyor.

Mahkeme, Tesla’nın daha yüksek ABD yakıt ekonomisi cezalarını eski haline getirme isteğini reddetti

Ağustos ayında NHTSA, önceki model yılları için daha yüksek cezalar uygulayabileceğini belirten bir bildiri yayınladı. Düzenleyici inceleme için Aralık ayında Beyaz Saray’a bir taslak teklif sundu.

Otomobil üreticileri, hem kurallara uymama hem de kurallara uymak için kullanılan kredilerin daha yüksek fiyatları nedeniyle yürüyüş cezalarının kendilerine yılda en az 1 milyar dolara mal olabileceğini söylediler.

Trump yönetimi, Kurumsal Ortalama Yakıt Ekonomisi (CAFE) gereksinimlerini karşılamayan otomobil üreticileri için cezaları iki katından fazla artıran 2016 düzenlemesini son günlerinde erteledi.

Tesla, Ağustos ayında NHTSA ile bir araya geldi ve Trump’ın eylemini derhal geri çekmelerini istedi.

General Motors (GM.N) , Toyota (7203.T) , Ford (FN) ve Volkswagen (VOWG_p.DE) gibi büyük otomobil üreticilerini temsil eden bir grup, Tesla’nın talebine karşı çıktı.

Tesla Semi Truck’ın fiyatı açıklandı

Grup temyiz mahkemesine verdiği demeçte, “Tesla’nın biriktirdiği CAFE kredilerinin değeri hakkında daha fazla kesinlikten yararlanabileceği, sürmekte olan bir idari süreci kesmek için pek bir neden değil” dedi.

Chrysler ebeveyni Stellantis, Ağustos ayında potansiyel yüksek CAFE cezalarıyla ilgili maliyetlerin yaklaşık 521 milyon Euro (597 milyon $) olabileceğini söyledi. Fiat Chrysler, 2016 ve 2017 gereksinimlerini karşılamadığı için yaklaşık 150 milyon dolar ödedi.

Peki sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler Tesla’yla ilgili güncel haberleri yakından takip edebilmek için bizi takipte kalın. Ve görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir