Tesla Türkiye’den dikkatleri üzerine çeken bir atak gerçekleşti. Şirket, Model Y SR RWD ‘nin %10’luk ÖTV dilimine giren arkadan çekişli versiyonunu bugünden itibaren Türkiye’de ön satışa çıkardı. İşte detaylarını sizler için derledik.

Marka, tek motorlu Model Y SR RWD’yi (arkadan çekişli) Türkiye’ye özel olarak satışa koydu. Otomobil, % 10’luk ÖTV dilimine girdiğini belirtelim.

Y SR RWD Satış Fiyatı Ne Olacak?

ÖTV’de %10 limitinde kalan aracın şu an için açıklanan başlangıç fiyatı 1 milyon 791 bin 451 TL olarak belirlendi. Teslimatların ise  Haziran ayında olacağı aktarılıyor. Bugün itibarıyla Tesla Türkiye’nin sitesinden 50 bin TL kaparo ile tasarım oluşturup sipariş verilebilir şekilde.

Araç, 455 km WLTP menzil sunuyor. Ayrıca kilometre bazında 0’dan 100 km’ye 7.5 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Azami hız kullanımı 217km’ye kadar çıkıyor.

Tesla Türkiye'den dikkatleri üzerine çeken bir atak gerçekleşti. Şirket, Model Y SR RWD 'nin %10'luk ÖTV dilimine giren arkadan çekişli versiyonunu bugünden itibaren Türkiye'de ön satışa çıkardı.

Gazeteci Emre Özpeynirci durumla ilgili bazı yorumlarda bulundu: “Ülkemizde 2023 senesinde 4 ayda (Mayıs- Ağustos arası) 10 bin adetlik rekor satışa ulaşan, seneyi ise 12 bin 150 adetle kapatan Tesla’nın satış temposu Eylül ayından bugüne ise önemli ölçüde düştüğü gözlemlendi.” dedi.

Tesla bu yılın ilk çeyreğinde sadece 375 adet otomobil sattı. Yeniden bu tempoyu artırmak adına Nisan ayında yenileniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir