Tesla, elektrikli araçlarını hızlı bir şekilde şarj etmek için kullandığı Supercharger istasyonlarında yeni bir ücretlendirme sistemi getirmeye hazırlanıyor. Yüzde 80’nin üzerinde şarj edilen araçlardan ek bir ücret almayı amaçlayan bu sistem ile istasyonların daha verimli kullanılması ve böylelikle yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

Tesla Supercharger
Tesla Supercharger

Tesla’nın yeni ücretlendirme sistemi ne zaman uygulanmaya başlayacak?

Tesla’nın yazılım kodlarında bulunan bu yeni ücretlendirme sistemi henüz resmi olarak duyurulmadı ancak firmanın yakın zamanda bunu hayata geçireceği tahmin ediliyor. Bu sistem, özellikle çok popüler olan ve sık sık kuyruk oluşan istasyonlarda uygulanacak. Tesla, daha önce de bu istasyonlarda yüzde 80 şarj limiti getirmişti ancak bu limiti manuel olarak aşmak mümkündü. Şimdi ise, yüzde 80’in üzerinde şarj eden araçlar için ekstra bir ücret alınacak.

Tesla’nın bu hamlesi, Supercharger istasyonlarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak için atılmış bir adım olarak görülmekte. Firma, ayrıca uzun süredir istasyonlarda park yeri olarak kalan araçlardan da bekleme ücreti alıyor. Böylelikle, şarj işlemi biten araçların istasyondan kaldırılması teşvik ediliyor.

Türkiye’de de büyük ilgi gören Tesla, şu anda sadece Model Y modelini satışa sunuyor. Bu model için de Türkiye’de Edirne, İstanbul, Bolu ve Ankara’da Supercharger istasyonları bulunuyor. Firma, yakın bir zamanda İzmir, Antalya, Konya, Bursa ve Balıkesir’de de yeni istasyonlar açmayı planlıyor. Elbette Tesla Model Y sahipleri sadece Supercharger istasyonlarında şarj etmek zorunda değil. Türkiye’de çok sayıda alternatif şarj istasyonu da mevcut ve bu sayı her geçen gün artıyor. Örneğin, Doğuş Otomotiv, D-Charge isimli şarj istasyonları için EPDK lisansı aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir