Ürettiği elektrikli otomobiller ile dünyanın en popüler araba markalarından biri olan Tesla, bir süredir Model Y’yi indirimli fiyattan satışa sunuyordu. Marka Model Y’nin indirimli fiyatını yeniden artırmaya karar verdi.

strongtesla model ynin fiyati yukseliyorstrong

Bir süredir otomobil sektörünün üzerinde bulunan kara bulutların yavaş yavaş dağılmaya başladığını söyleyebiliriz. 2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan ve 2020, 2021 yıllarında da devam ederek hayatımızı oldukça olumsuz şekilde etkileyen pandemi, etkilediği birçok sektör gibi otomobil sektörünü de kötü yönde etkilemişti. Özellikle geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren etkisini kaybeden pandeminin, geride bıraktığı olumsuz etkilerin devam ettiğini de belirtelim. Bu durumun altında yatan temel sebep, pandemiyle beraber ortaya çıkan çip krizi. Fakat Tesla’dan gelen veriler, bu sürecin artık yavaş yavaş ortadan kalktığını gösteriyor olabilir.

Dünyanın en büyük elektrikli araç markalarından birisi olan Tesla, geçtiğimiz ocak ayında rekor sayıda satışa imza attı. Zaten geçtiğimiz yılın son çeyreğinde de sektörde tarihe geçecek satış rakamlarına ulaşan Teksas merkezli Amerikalı otomotiv devinin elde ettiği bu başarı kimseyi şaşırtmazken, edinilen güncel bilgilere göre de marka gelen siparişlere yetişemez oldu.

Tesla Model Y’nin fiyatı yükseliyor

Tabii bu satış rakamlarının arkasında markanın, ocak ayı içerisinde uyguladığı %20 oranındaki indirim fırsatının olduğunu da hatırlatalım. Fakat sebebi ne olursa olsun ortada bir gerçek var ki o da Tesla’nın ürettiği araçlar yok satıyor.

Özellikle son zamanlarda artış gösteren Model Y siparişlerine yetişmekte çok zorlandıklarını belirten Tesla şirket yetkilileri, çareyi otomobilin fiyatına artış uygulamakta buldu. Markadan yapılan açıklamaya göre, Model Y Long Rande modeline %2’lik, Tesla Model Y Performance modeline ise %2,7’lik zam uygulanacağı açıklandı. Uygulanan bu zamlardan sonra Long Range’in fiyatı 54.990 dolar olurken, Performance’ın fiyatı ise 57.990 dolar olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir