Çin’de yeni bir planlamaya giden Tesla, donanım güncellemesinin yapılacağını söyledi. Mevcut donanım güncellemesi performans artışı sağlayacak.

Tesla için en önemli pazarlardan birisi olan Çin’de önemli bir duyuru yayınlandı. Duyuru Çin’deki Model Y kullanıcılarını kapsarken araçlarda donanım güncellemesi yapılacağı ifade edildi. Yeni güncelleme sonrasında Otomatik Pilot Bilgisayarı olarak bilinen Donanım 4.0 (HW 4.0) yükseltmesi araçlara gelmiş olacak.  Üstelik tüm bu güncellemeye rağmen araçlarda herhangi bir fiyat artışı yapılmayacak. Daha çok satış yapmak isteyen şirket, performans artışı ile Tesla Model Y modellerini cazip hale getirirken fiyatlardan da kısma yapmayacak.

Tesla Model Y’ye HW 4.0 Güncellemesi

HW 4.0 güncellemesi, Model Y’deki otonom sürüşe odaklanıyor. Güncelleme sayesinde çok daha güvenli bir sürüş elde edilebilecek. Yeni güncellemenin sağladığı en önemli avantajlardan birisi de mesafe. Öyle ki güncellemeyle algılama menzili 424 metreye çıkarılıyor. Böylece daha uzun mesafede güvenlik için sinyaller algılanabilecek.

Tesla Model Y’de Donanım Güncellemesi Sunuyor
Tesla Model Y’de Donanım Güncellemesi Sunuyor

Bir diğer avantaj ise işlem gücü. Menzilin artmasıyla birlikte herhangi bir dezavantaj yaşatmak istemeyen Tesla, işlem gücünü de arttırıyor. Açıklamalara göre işlem gücü 5 kat artacak. Böyle araçta tepki süresinde bir kayıp yaşanmayacak ve güvenli sürüş sağlanacak.

3 Farklı Model Y Satılıyor

Çin’de Model Y serisi 3 farklı versiyonda satılıyor. Bu versiyonlar ise şöyle;

  • Temel arkadan itişli model
  • Çift motorlu dört tekerlek çekişli Model Y Uzun Menzil
  • Çift motorlu dört tekerlek çekişli Model Y Performans

Güncelleme tüm versiyonları kapsayacak ve güncellemeye rağmen hiçbir modelde fiyat artışı yapılmayacak. Çin’deki etkinliklerini arttıran Tesla yeniliklerini bunlarla sınırlandırmadı. Zira yapılan açıklamada Çin’deki satışlarda artık renk seçeneklerine Gümüş renginin de eklendiği ifade edildi. Daha önce sadece belirli bölgedeki araçlar ile sınırlı olan bu renk artık Çin’de de kullanılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir