Tesla Türkiye koordinatörlüğü, Model Y’nin tek motorlu versiyonunu satıştan kaldırmış olabileceği söyleniyor. Şu an için resmi sitesinde sadece çift motorlu versiyonlar listelenmekte.

Model Y aracının buradaki resmi yapılandırma sayfasında bugün itibarıyla artık sadece çift motorlu dört çeker araçlar yer almakta. Bunun sebebi şu aşamada tam olarak ne olduğu bilinmemekte, Türkiye Tesla ya sitesinde bir güncelleme yapmakta, ya da artık arkadan itişli tek motorlu alt versiyonu Türkiye pazarına getirmeme kararı verdi. Farklı bir ihtimal ise sadece bir süre için sadece çift motorlu versiyonların satışını gerçekleştirebilir.

Tesla Türkiye koordinatörlüğü, Model Y’nin tek motorlu versiyonunu satıştan kaldırmış olabileceği söyleniyor.

Tesla’nın çift motorlu versiyonlar yüksek performans sunmakta ancak Türkiye’de çok ciddi bir MTV ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Çift motorlu olan Tesla Model Y için MTV en son tam 40 bin TL değerini bulmuştu. Model Y ürünü bundan önce bir zam ile gündemde yer bulmuştu. Kaçıran kişiler için aracın fiyatlarına birçok Avrupa ülkesinde 22 Mart tarihi itibarıyla 2 bin euro kadar bir artış yaşanmıştı.

Tesla Model Y Türkiye Fiyatı Sürekli Değişkenlik Gösterdi

Model Y aracının Türkiye’deki fiyatı ise ülkeye giriş yapıldığından bu yana düzenli olarak artmakta. Tesla şu an için Türkiye’de sadece Almanya’da üretilen Tesla Model Y için satış gerçekleştirmekte. Bu otomobil için yapılan ilk lansman kapsamında arkadan itişli normal menzilli olan (430 km/0-100 km/s arası 6,9 saniye/217 km/s maksimum hız) versiyon özelinde 1 milyon 548 bin TL fiyat listelemişti.  

Aracın çift motorlu uzun menzilli olanı ise (533 km/0-100 km/s arası 5 saniye /217 km/s maksimum hız) dört çeker versiyonunda 1 milyon 619 bin TL, çift motorlu dört çeker performans versiyonunda (514 km/0-100 km/s arası 3,7 saniye /250 km/s maksimum hız) ise 1 milyon 778 bin TL fiyata sahip olduğunu görmüştük.  

Elbette lansman sonrasında fiyatlar sabit durmadı, büyük oranda yukarıya doğru bir seyir ile hareketini sürdürdü. 22 Şubat 2024 tarihi itibarıyla yapılan en son zam sonrasında Model Y’nin Türkiye pazarındaki başlangıç fiyatı (Tek motor arkadan itişli sürüm için) 2 milyon 366 bin TL ‘yi bulmuştu. Çift motorlu olan ‘Long Range’i satın almak için Türkiye’de en az 2 milyon 985 bin TL‘yi gözden çıkarmak gerekmekte.

Çift motorlu olan ‘Performance’ versiyonunda ise tam 3 milyon 230 bin TL değeri bulunuyordu. Daha öncesinde bu modeller sırasıyla 2 milyon 299 bin TL, 2 milyon 899 bin TL ve 3 milyon 138 TL başlangıç fiyatlarına sahip olduğunu görmüştük. 9 Mart 2024 tarihi zammı sonrasında ise otomobilin başlangıç fiyatı 2 milyon 605 bin TL‘yi bulmuştu. Orta segment için artık en az 3 milyon 81 bin TL verilmesi gerekmekte. En üstte bulunan versiyon ise artık 3 milyon 334 bin TL‘den fiyattan başladığını görüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir