Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye’deki satışlarından sonra ikinci mağazasını İstanbul’da açmaya karar verdi. İstanbul’daki ilk mağazasını dün Metropol AVM’de açan firmanın açılış etkinlikleri, bugün de devam edecek. 

2023’ün ilk aylarında Ankara’da açtığı mağazayla Türkiye pazarına giriş yapan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şimdilik sadece Model Y otomobilinin satışı yapıyor. Türkiye’de 10 bin adetten fazla satışı gerçekleşen modelin, dünya genelinde en çok satın alınan model olduğu biliniyor. Türkiye pazarını genişletmek isteyen firma, yeni mağazasını İstanbul’da açmaya karar verdi. Bu karar sonucunda 31 Ocak’ta Ataşehir’de bulunan Metropol AVM’de Tesla Metropol Store isimli mağaza açıldı. Mağazaya ilginin çok olması firmayı sevindiren haberlerden biri oldu.

Tesla ile test sürüşü yapılabiliyor

Otomotiv devi Tesla, açılış etkinliklerini resmi internet sitesinde şöyle duyurdu: “Tesla İstanbul’da ilk mağazasını açıyor. Bu heyecanlı günümüzde bizi ziyaret edin. Test Sürüşü yapmak isterseniz dilediğiniz saat için takvimden kaydınızı tamamlayın”. Bu ifadelerden de anlaşılacağı üzere yeni açılan İstanbul mağazasında test sürüşleri yapılabilecek fakat sürüşü yapabilmek için Tesla resmi sitesinden online katılım formu doldurulması gerekecek. 

Tesla Test Sürüşü
Tesla Test Sürüşü

Dün 31 Ocak Çarşamba günü saat 10’da başlayan açılış etkinlikleri, yarın 2 Şubat Perşembe günü saat 19.00’a kadar devam edecek. Elektrikli otomobile, teknolojiye, Tesla’ya ilgisi olan herkesin Metropol Store’da buluşacağı kesin. 

Elektrikli otomobil pazarındaki etkisiyle konumunu sağlamlaştıran Tesla, Türkiye pazarındaki genişleme çabalarıyla bu alandaki liderliğini sürdürmeye devam etmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir