Tesla, insansı robot Tesla Optimus için yeni bir videosunu yayınladı. Artık fabrikada çalışabiliyor. İşte detayları sizler için derledik…

Şirket, bundan bir kaç yıl önce düzenlediği yapay zeka gününde humanoid yani insansı robotu Optimus’u tanıtmıştı. Tesla Optimus robotu o günden bugüne kadar geliştirildi ve yapay zeka ile entegre edildi. Tesla X hesabından paylaşılan bir videoda ise insansı robotun fabrikada çalıştığı görülüyor.

Tesla’nın İnsansı Robotu Artık Fabrikada

Marka, geçtiğimiz birkaç yıldır adı Optimus olan humanoid yani insansı bir robotun üstünde çalışmayı sürdürüyor. 2021 senesinde tanıtılan bu robotun ilk prototipi 2022 yılında karşımıza çıkmıştı. Tesla, X’te @Tesla_Optimus adıyla insansı robot Optimus için bir sosyal medya hesabını aktif etmişti. Şirket, bu sosyal medya hesaplarında daha öncede robot ile alakalı paylaşımlar gerçekleştirmişti. Şimdi ise fabrikada çalıştığı anları paylaştı.

Tesla Optimus, Tesla’nın fabrikasında pil hücrelerini sırayla dizmek gibi basit işleri yapabilir şeklide tasarlandı. SpaceX  ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın söylediğine göre robot tüm bu görevleri tek başına yani insan yardımı olmadan tamamen otonom bir şekilde yapabiliyor.

Tesla markası, insansı robot Tesla Optimus için yeni bir videosunu yayınladı. Artık fabrikada çalışabiliyor. İşte detayları sizler için derledik…

Yayınlanan videoda aynı zamanda insansı robot Optimus’un kafasındaki kameradan neler yaptığını da görmek mümkün. Optimus robot, başarılı bir şekilde batarya hücrelerini sırayla önündeki kutunun içine yerleştirip, düzenleme yapabiliyor. Robot, bu işlemi yapabilmek için uçtan uca sinir ağlarını kullanabiliyor.

Aynı zamanda iki boyutlu olan kameraları, kuvvet sensörleri ve dokuma sensörleri aynı zamanda çalışabiliyor. Gelen bilgilerin arasında Optimus’un eğitildiği fabrikada daha az insan müdahalesiyle çalıştığı ve tek başına daha uzun yürüyüşler yapabildiği de söyleniyor.

Robot Optimus, insan görevlerini yerine getirmesi ve zamanı geldiğinde insanların yerine fabrikada çalışıp iş gücünü arttırması için tasarlanan bir makine. İlerleyen günlerde satışa sunulması planlanan bu robotun evlerimize kadar girebilir. Musk, bu robotun 2025 senesinde piyasaya çıkacağını söylemiş olsa dahi robotun daha çok geliştirilmeye ihtiyacı var gibi gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir