Tesla , Cybertruck modelini ilk yıl içinde satan müşteriler için caydırıcı bir hamle sundu. Bu müşterilere satış yasağı getirdi. Bu yasağa uymayan müşterilere ise 50 bin dolarlık tazminat davası açabileceğini belirtti.

Tesla, yeni Cybertruck modeli için müşterilere farklı bir satış kısıtlaması sundu. Şirket aracın teslim alındığı ilk yıl içinde satılma ihtimalini ortadan kaldırmak için satış yasağı getirdi. Bu yasak ile müşteriler araçlarını ilk yıl başka birine satamayacaklar. Bu kurala uymayanlara hukuki yaptırımların yanında 50 bin dolar veya satış değerinin üzerinde tazminat talep edilecek.

Makul nedenden dolayı aracını satmak isteyenlerin aracını Tesla alacak

Makul nedenden dolayı aracını satmak isteyenlerin aracını Tesla alacak

Fakat müşterilerin makul bir neden ile araçlarını satmak istemeleri durumunda Tesla, aracı orjinal fiyatından geri alacak. Ancak bu durum da birtakım şartlara bağlandı. Müşteri aracını satarken her bir sürülen 1 mil için 25 cent para ödemek zorunda kalacak. Ayrıca aracın tipik kullanımı sırasında oluşan makul düzeyde yıpranma ve aşınma, kullanıcının sorumluluğunda olacak. Tesla’nın belirlediği mekanik ve görünüş standartlarına uygun olarak tamir edilmesi gereken bir durum ek maliyete tabi tutulacak.

Tesla’nın vermiş olduğu karar elektrikli araç pazarında ve otomobil endüstrisinde benzersiz bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Şirketin bu kısıtlamayı getirmesinin nedeni net değil fakat bu kararın müşterilerin başka markalara geçişini engelleme amacını taşıdığı veya Cybertruck modelinin pazar değerini koruma olduğu düşünülüyor. Yapılan yeni düzenlemeyle müşterilere, araçlarını ilk yıl içinde satmama zorunluluğu getirildi. Bu kararın otomobil sahiplerinin özgürlüklerini ve esnekliğini sınırladığı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir