Tesla, Reno, Nevada dışındaki büyük bir pil tesisi olan Gigafactory’de liderliği alıyor ve tesis için yeni hedefler belirliyor. Perşembe günkü toplantıların ses kayıtlarına ve CNBC ile paylaşılan belgelere göre, Gigafactory eski operasyon başkan yardımcısı Chris Lister, elektrikli araç ve temiz enerji şirketinden istifa etti ve Hrushikesh “Hrushi” Sagar Gigafactory’yi denetlemeye terfi etti.

Tesla Tayland pazarına giriyor

Fabrikada doğrudan CEO Elon Musk’a rapor verecek Sagar, Tesla’nın Fremont, California’daki araç montaj tesisini de denetleyecek. Sagar, Perşembe öğleden sonra yüzlerce Gigafactory çalışanından oluşan bir grupla yönetimdeki değişiklik hakkında konuştu. Sagar, Leicester’ın ayrılışına kısaca değinerek şu açıklamayı yaptı;

“Chris Lester’ın burada yaptıklarını ve katkılarını gerçekten takdir ediyorum. Elon gibi ben de çok müteşekkirim ve Tesla katkılarından dolayı çok müteşekkiriz, ancak şimdi bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Gigafactory’deki işçiler, Tesla’nın elektrikli araçları için piller ve tahrik sistemlerinin yanı sıra Tesla’nın Enerji bölümü tarafından satılan büyük yedek piller, Powerwall ve Megapack üretiyor.”

Sagar, Ağustos’un Fremont’un üretim açısından rekor aylarından biri olduğunu söyledi ve Tesla’nın 2022’nin ikinci çeyreğinde Fremont, California fabrikasında yaklaşık 134.000 araç ürettiğini kaydetti. Fremont tesisinin şu anda haftada yaklaşık 12.000 araç üretme kapasitesine sahip olduğunu ve bir sonraki hedefi olarak üretimi haftada 14.000 araca çıkarmayı planladığını söyledi.

Almanya’nın Brandenburg kentindeki Tesla ekibinin geçtiğimiz günlerde yedi günde 1.000 araç üretme kilometre taşına ulaştığından da bahsetti. Musk kısa süre önce Alman fabrikasını ziyaret etti ve şirket, 2022’nin sonuna kadar üretimini haftada 5.000 arabaya çıkarmayı bekliyor. Başlangıçta, Renault bu çabalara yardımcı olmak için güç ünitelerini Almanya’ya gönderdi.

Tesla’nın Austin, Teksas’taki yeni fabrikası da haftalık 1.000 üretim oranına ulaştı. Otomotiv ünitesi üretimi açısından, Gigafactory 2022’nin ikinci çeyreğinde 283.473 güç ünitesi üreterek şirketin Fremont ve Austin fabrikalarına güç sağladı.

Sagar, “Hepiniz büyük rol oynadınız” dedi ve ekledi; “Size kalbimin derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum.”

Tesla için yeni liderler ve hedefler

Gigafactory 2017 yılının sonlarında Tesla’ya katılmadan önce Chris Lister, PepsiCo’da 22 yılını hassas üretimde geçirdi. Tesla’da geçirdiği süre boyunca üretimi artırarak Tesla’nın ABD’de ve dünyada en çok satan akülü elektrikli araç markası olmasına yardımcı oldu.

Tesla, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 442 Megapack üretmeyi hedefliyor ve bu, bir önceki çeyrekteki Megapack üretimine göre %85’lik bir büyüme sağlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir