Elektrikli araç pazarında şarj ağlarında yaşanan rekabetin galibi belli oldu. Tesla, elektrikli şarj istasyonları liderliğini aldı. Stellantis, Tesla’nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) kullanımına geçiş yaparak bu alandaki en son otomobil katılımcı üreticisi oldu. Yapılan bu hamle NACS’in gerçek anlamda ortak standart haline geldiğinin en net göstergesi oldu. 

Stellantis markaları içerisinde yer alan Chrysler, Dodge, Fiat, Ram, Alfa Romeo ve Jeep gibi isimler gelecek yılda belirli modellerinde NACS bağlantı noktalarını kullanmaya başlayacak. Ayrıca mevcut araçlar için adaptör sunularak sürücüler, NACS veya kombine Şarj Sistemi (CCS) portları arasında seçimler yapabilecek.

Stellantis’in NACS’i benimsemesi, Kuzey Amerika’da otoyollar ve kentsel alanlarda 2030 yılına kadar 30.000’den fazla hızlı şarj noktası kurma girişiminde bulunan diğer 6 otomobil üreticisiyle olan işbirliklerinin bir parçası olduğu biliniyor.

Tesla Elektrikli Araç Şarj Teknolojisinde Zirveye Oturdu

Tesla Elektrikli Araç Şarj Teknolojisinde Zirveye Oturdu
Tesla Elektrikli Araç Şarj Teknolojisinde Zirveye Oturdu

Bu şarj istasyonları hem NACS hemde CCS’yi destekleyecek şekilde tasarlanacağı belirtildi. Stellantis, Volkswagen, GM, Volvo, Polestar, Mercedes,, BMW, Honda ve Lucid gibi NACS’i destekleyecek olan otomobiller arasında yer alacak. Elektrikli araç şarj ağı operatörleri  Electrify America ve ChargePoint Tesla’nın konektörü 2022’nin sonlarında NACS’i benimseyeceklerini duyurdu.

Otomobil üreticileri arasında giderek artan bu işbirliği, elektrikli araç kullanıcıları için daha geniş bir şarj ağına erişim bulacak ve şarj süreçleri kolaylaşacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir