Elektrikli otomobil sektörünün en büyük isimlerinden olan Tesla, çıkan bazı iddialara göre büyük bir işten çıkarma yapabilir. Bugün içinde bazı Tesla çalışanlarından şirketin bu hafta içinde büyük bir işten çıkarma gerçekleşeceğine dair söylentiler gelmeye başladı.

Bu konu hakkında henüz net detaylar bulunmuyor ancak bazıları işten çıkarmanın işgücünün % 20’sine denk geleceğini, yani işten çıkarma kapsamında binlerce çalışan ile yolların ayrılacağını iddia edilmekte. Bunun Tesla şirketinin mekanik bir sorun (Gaz pedalıyla alakalı olduğu söylenmekte) nedeniyle tüm Cybertruck teslimatlarını bir haftalığına durdurduğu da gelen yeni bilgiler arasında yer almakta.

Şirket geçtiğimiz hafta Tesla Model Y LR RWD modeliyle gündemde yer etmişti. Görücüye çıkarılan Model Y LR RWD, şirketin resmi verisine göre 19-inç Gemini jantlar ile beraber 600 km’lik bir WLTP verisine sahip oluyor. En üst sınır olarak 217 km/s hıza çıkabildiği söylenen bu tek motorlu Model Y, 14.9 kWh/100 km verisine sahip olduğu aktarılıyor. Bu konuyla ilgili kendi sınıfının en iyisi olarak öne çıkarıldı.

Elektrikli otomobil sektörünün en büyük isimlerinden olan Tesla, çıkan bazı iddialara göre büyük bir işten çıkarma yapabilir.

İleri Tarihlerde Türkiye’de De Model Y LR RWD Satılması Bekleniyor

Otomobilin şu an sadece Danimarka, Avusturya, Çekya, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Portekiz, Norveç, İsveç, İzlanda, İtalya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Romanya ve Macaristan‘da alınabileceği söyleniyor. İleri tarihlerde Türkiye’de de satılması beklenen Model Y LR RWD, çok ciddi bir satış potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Bunun öncesinde Reuters tarafından 25 bin dolarlık Tesla iptal edildiğinin söylenmesi üzerine şirket CEO’su Elon Musk hızlı şekilde yalanlaması yankı bulmuştu. Bu konu hakkında, “Reuters bir kez daha yalan söylemekte” diyen Elon Musk, ekstra bir bilgi de vermedi ancak olası adıyla 25 bin dolarlık Model 2 için kapıyı net olarak açık tuttuğunu söyleyebiliriz. Uzun süredir gündemde olan bu Model 3’ten daha ucuz elektrikli araç, firmanın satışlarını ciddi seviyede artırma potansiyeli taşımakta ve sık sık üretim yeri konusunda bilgilerle gündeme gelmekte. Bu otomobilin uzun zamandır Meksika’da açılacak bir fabrikada üretileceği konuşuluyor ancak bu konuda henüz bir doğrulama gelmedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir