Instagram için yapılan son değişiklikler büyük tepki çekmişti. Şimdi ise Adam Mosseri, takip edilmeyen hesap içeriklerinin kademeli olarak düşürüleceğini söyledi.

Android için Instagram indir

iOS için Instagram indir

Instagram için yapılan son değişiklikler, takip edilmeyen hesaplardan daha fazla içerik ve video gösterilmesiyle sonuçlandı. Ancak bu değişiklikler, tüm kullanıcıların büyük bir tepkisini çekti. Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi ünlü isimler dahi Instagram’ın TikTok’a benzetilmesinden dolayı şikayet etmiş ve değişiklik yapılmasını istemişti.

Meta CEO’su Zuckerberg devam edecek demişti

Tüm bu tartışmaların odağında Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalar, durumun daha da kötüleşeceğini gösterdi. Zira şirketin Instagram’daki mevcut içeriklerin miktarını iki kat artacağını ifade eden Zuckerberg, bu açıklamalarıyla beklentileri karşılamadı. Üstelik tepkiler, bu açıklamalar sonrasında daha da arttı.

Instagram’da düzenlemeler geri alınacak

Instagram yetkilisi Mosseri tarafından yapılan son açıklama ise kullanıcıları rahatlattı. Artan tepkiler sonrasında risk almaktan dolayı memnun olunmasına rağmen önerilen gönderi ve hesap içeriklerinin geçici olarak azaltılacağı ifade edildi. Ancak buna rağmen gelecekte, benzer bir deneme yeniden getirilebilir. Bu nedenle şu anda tepkilerin azalması için yapılan hamlenin ne kadar geçerli olacağı bilinmiyor.

Açıklamalar ile ortaya çıkan durum net olarak açıklanmadı. Instagram’da nelerin değişeceği, nasıl bir değişimin planlandığı bilinmiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir