Play Store ,App Store ve buna benzer uygulamalar 2024 yılına hazırlanıyor. Bu kapsamda tasarım değişikliğine giden uygulamalardan biri de Google Play Store oldu. Android’in en çok sevilen uygulama mağazası yıllar sonra kendini (tasarımını) yeniliyor. Fakat bu konuda gelen ilk tepkiler pek de iç açıcı değil.

Google Play Store

Google Play Store tasarımını yenilmesi sonucunda arama çubuğu kayboldu

Google Play Store yeni tasarımını test etmeye başladı. “Değişiklikler her zaman iyidir” algısını yıkan bu yenilik sonucunda bazı sorunları da yanında getirdi. Uygulamanın yeni sürümüne erişen kullanıcılar garip bir durumdan bahsetti. Malesef ki uygulamanın yeni halinde arama çubuğu yok.

Konu ile ilgili olarak Google Play Store tarafından “evet farkındayız onu biz kaldırdık” gibi bir açıklama yapılmadı. Zira “Arama Çubuğu” bilerek mi kaldırıldı yoksa tema hatası mı veya bir kodlama hatası mı bilinmiyor. Kullanıcıların yaptığı yorumlara göre ise uygulama marketi içinde indirmek istediğiniz uygulamayı aratmanın tek yolu önerilen uygulamaya tıklamak. Daha sonrasında orada çıkan arama çubuğunu kullanarak indirmek istediğiniz uygulamayı bulabiliyorsunuz.

Kullanıcıların bazıları ise özel bir “Arama” sekmesinden bahsediyor. Yakın zamanlarda Play Store uygulamasını güncellemiş ve böyle bir sorun ile karşılaşmışsanız yapmanız gereken şey basit. Yapmanız gereken adımlar sırasıyla şöyle:

  1. “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. “Uygulamalar” seçeneğine dokunun.
  3. Cihazınızda yüklü olan uygulamalar listesinde “Google Play Store” uygulamasını bulun.
  4. “Depolamayı veya“Ön Belleği” temizle seçeneğine dokunun.

Bu adımlar sayesinde gelen son güncellemeyi silmiş olacaksınız ve eski temayla uygulamayı kullanacaksınız. Bu sayede  “Arama Çubuğu” eklentisi de olmaya devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir