Elden Ring, oyuncuların favori serilerinden birisi haline geldi. Şimdi ise Tencent, mobile özel yeni Elden Ring oyunu geliştirdiğini duyurdu.

Mobil oyun sektörü geliştikçe daha fazla iddialı oyun piyasaya sunuluyor. Yeni gelişmelerde Elden Ring adıyla yeni bir mobil oyunun Tencent tarafından geliştirildiği açıklandı. Shenzhen merkezli teknoloji şirketi Tencent, oyunu ücretsiz olarak piyasaya sunacak. Ancak oyun içi satın almalar yapılabilecek. Piyasadaki diğer Elden Ring oyunlarının çoğu ücretli olsa da Tencent ücretsiz olarak sunmayı planladığı oyun ile daha fazla oyuncuyu ekosisteme çekmeyi hedefleniyor.

Elden Ring Detayları Belli Olmadı

Oyun ile ilgili detaylar şimdilik bunlarla sınırlı. Haber kaynaklarında Tencent’in çalışma temposunun yoğun olmadığı ve çekirdek bir ekip ile çalışmalara başladığı belirtildi. Bu nedenle Elden Ring Mobile kısa sürede piyasada olamayacak. Ancak 2024’ün ikinci yarısından itibaren daha fazla detayın paylaşılması ve oyunla ilgili tanıtımların yapılması bekleniyor.

Tencent’ten Mobile Özel Yeni Elden Ring Oyunu Geliyor
Tencent’ten Mobile Özel Yeni Elden Ring Oyunu Geliyor

Bazı kaynaklarda ise şu anda yavaş bir çalışma olsa dahi Elden Ring için özel bir planlamanın yapılacağı öne sürüldü. Öyle ki geçtiğimiz günlerde 2 yıldan beri üzerinde çalışmaların yapıldığı Nier mobil oyununu iptal etmişti. Bu oyunun iptal edilmesiyle birlikte hem kaynak hem de iş gücü olarak daha fazla aktarım Elden Ring için yapılabilecek.

Yüzde 30’u Alınmıştı  

Tencent, Elden Ring için ilk adımı 2022’de atmıştı. Sony ile birlikte FromSoftware’in yüzde 30 hissesini satın alan Tencent, böylece oyunun geliştirilmesi için yasal zemini de oluşturmuş oldu. Oyun lisans haklarına sahip olan Tencent, satın almayla birlikte şimdi bu alanda yeni projeleriyle piyasaya giriş yapacak. Oyun serisi popüler olduğu gibi bugüne kadar farklı Elden Ring projeleri de büyük başarıla ulaşmıştı. Bu nedenle Tencent’in bu yeni projesindeki beklentileri yüksek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir