GameX 2023’te Tencent, 4 yeni oyununun tanıtımının yapılmasının yanı sıra oyuncular için oldukça heyecan verici çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Her yıl 100 binin üzerinde gencin ziyarette bulunduğu GameX’in 17. yılında, 150 bini aşkın ziyaretçi katılımı sağlanması bekleniyor.100 bini aşmış olan ziyaretçiyle bölgenin en büyük oyun buluşması olan GameX, 30 Ağustos ile 2 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenecek. 

Tencent Türkiye, GameX 2023 etkinliğinde 1.500 m2’lik bir stant ile yer alacak ve 4 yeni oyunun tanıtımını yapacak.

GameX 2023’e katılacak olan Tencent, Türkiye’nin en popüler mobil oyunlarından PUBG MOBILE’ın yanında 4 ayrı oyunu için hazırlanan etkinlik alanlarıyla oyun severleri buluşturmayı planlıyor. Stantlarına kuracakları dev sahnelerde ünlü simalarda bulunacak ve çeşitli sahne performansları sergilenecek. Tencent, GameX etkinliği kapsamında 40’tan fazla içerik üreticisiyle buluşma etkinlikleri düzenleyecek ve ayrıca GameX ziyaretçilerine özel olarak Yükselen Yıldızlar Turnuvası’nın heyecanlı bir Watch Party etkinliğine ev sahipliği yapacak.

GameX 2023’te yeni oyunlarının lansmanlarıyla birlikte Tencent’in Türkiye pazarındaki çalışmalarını değerlendiren Aras Şenyüz, Tencent Türkiye Ülke Müdürlüğü’nü yürüttüğü süreçte şu sözleri dile getirdi:

“Bu yıl GameX’te hem çok daha büyük bir alana yayılıyor hem de uzun süredir üzerinde çalıştığımız büyük projeleri ilk defa oyun severler ile buluşturuyoruz. PUBG MOBILE ile fuarda çeşitli sahne performansları, buluşma etkinlikleri ve sürpriz hediyelerle dolu birbirinden heyecanlı aktivitelere imza atacağız. Oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan UNDAWN ve yakın zamanda Türkiye’deki oyun severlerle buluşturacağımız SYNCED, Honor of Kings ve NBA Infinite oyunlarımızın tanıtımını da GameX fuarında gerçekleştireceğiz.

Ayrıca 500.000 TL ödül havuzu ile Türkiye’nin en büyük amatör topluluk turnuvası olan 3. Yükselen Yıldızlar Turnuvası’nın heyecan dolu Watch Party etkinliği ile esporun rekabetçi ruhunu GameX ziyaretçilerine yaşatacağız.

Bizim için en önemli gelişmelerden biri de esporun en büyük organizasyonlarından olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası (PMGC) finallerine bu yıl ilk kez İstanbul’da ev sahipliği yapacak olmamız. Tüm dünyanın gözünü Türkiye’ye çevirecek bu büyük etkinlik öncesi oyuncularımız, içerik üreticilerimiz, esporcularımız ve tüm paydaşlarımızla GameX’te bir araya gelmek için heyecanlıyız.”

Tencent Türkiye, 4 yeni oyunu GameX 2023’te tanıtacağını açıkladı!

 GameX 2023 ziyaretçileri oyunlara doyarak ayrılacak

GameX 2023, bölgenin en büyük sektör buluşması olarak öne çıkacak. 20 bin m2’lik alanda birçok katılımcı markanın standları yer alacak ve ayrıca konserler, fenomen buluşmaları, B2B “Developer Conference”, seminerler, paneller, indie alanları, robot yarışları, drone yarışları, Geek Bazaar alanı, ödüllü cosplay yarışmaları ve çizgi roman/kitap bölümleri gibi birçok farklı etkinlik de düzenlenecek. Yaklaşık 3 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda gerçekleşmesi beklenen bu buluşma; 3 salon, açık alan ve toplantı salonlarından oluşacak. 

Rönesans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, GameX 2023’te ziyaretçileri bekleyen yenilikleri altını çizerek belirtti.

“Rönesans Fuarcılık olarak 42 yıldır Türkiye’de sadece oyun ve teknoloji buluşmaları düzenliyoruz. Kendi sektörlerinin lideri olan sponsorların katkısı, yazılı, görsel ve dijital medyanın desteği ve 150 bini aşkın her yaştan ziyaretçimizin gücüyle gerçekleşecek olan GameX 2023’te oyun ve teknoloji markalarının yanı sıra gençleri hedefleyen her kategoriden yerli ve uluslararası markalar da yer alacak. Ayrıca Tencent’in standıyla da GameX 2023 ziyaretçileri 4 gün boyunca oyuna doyacak.”

Tencent’in Yeni WeChat Avuç İçi Ödeme Teknolojisi

Sektörde bulunan profesyoneller GameX 2023 konferanslarında buluşacak

GameX 2023 etkinliğinde sektör profesyonelleri bir araya gelecek. Oyun geliştiricilere özel olarak Game Factory ile işbirliği içinde GameX 2023 B2B “Developer Conference” ve toplantılar düzenlenecek.

Game Factory CEO’su olan Erdal Sarı, GameX 2023’te sektör profesyonelleri için sunulacak olan içeriklerin paylaşımını yaptı.

“Bölgenin en büyük oyun buluşması GameX ile olan partnerliğimize bu yıl da devam ettiğimiz için heyecanlıyız. Geçtiğimiz sene 1500’in üzerinde sektör profesyonellerini buluşturup oyun sektöründe yatırım, mobil oyunlar, blockchain gibi temalarda konferanslar düzenlemiştik. Bu yıl da GameX’te hem sektör liderlerinin hem yatırımcıların hem de sektöre yeni girenlerin faydalanabileceği konferanslar, toplantılar ve indie alanını organize edeceğiz.”

Biletler 15 Temmuz’da satışa çıkacak

30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta gerçekleşmesi beklenen bölgenin en büyük oyun buluşması GameX 2023’ün biletleri, 15 Temmuz’da satışa çıkmış olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir