Telegram, yeni bir güncelleme ile yeni özelliklere kavuştu. 

Telegram’a yapılan yeni bir güncelleme ile beraber pek çok yeni özellik sunuldu. Popüler anlık mesajlaşma hizmeti için yayımlanan bu güncelleme, yeni sohbet temaları, paylaşılan konumlar için ulaşım süreleri, çeşitli emojiler ve daha pek çok özelliğe kavuştu. 

Telegram’a eklenen yeni özellikler

12 2

Hızlı kaydırma ve takvim görünümü

Telegram’da fotoğrafların, videoların, dosyaların ve müziklerin depolandığı paylaşılan medya sayfaları özelliği sunuyor. Kullanıcılar, sohbet ile gönderdikleri bu içeriklere söz konusu  sayfalar üzerinden ulaşım sağlayabiliyor. Paylaşılan medyalar sayfası üzerinde daha hızlı bir şekilde gezinmeye yardımcı olmak için sayfanın yan kısmına yukarı ve aşağı kaydırmak için yeni bir tarih alanı eklendi. Belirli bir zamana ait olan medya dosyasını hızlı bir şekilde bulmak için her güne özel olan takvim arayüzünü açmak için bu tarih çubuğunu kullanabilirsiniz. 

Gruplar ve kanallara katılma isteği

Davet bağlantıları kullanıcıların istediği zaman gruba ve kanala katılma istediğini kabul etme imkanı sunuyor. Bağlantıyı isterseniz özel olarak paylaşabilir isterseniz de QR koduna çevirebilirsiniz. Bir ek davet bağlantısı oluşturulduğunda, kullanıcıların kimlere sohbete katılabileceği veya görebileceği konusunda daha fazla kontrol sağlanıyor. 

Davet bağlantıları için özel isimler

Yönetici onayı, “Ek Davet Bağlantıları” kısmında yer alan herhangi bir bağlantıya uygulanabilir. Buna ek olarak aynı zamanda benzersiz isimler verme özelliği de eklendi. 

Yeni temalar

Telegram güncellemesi ile iOS kullanıcıları için 8 tema daha eklendi. Yeni  temalar yakın zamanda Android için de gelecek. Görünüm ayarları üzerinde tamamen yenilikler yapıldı. 

Paylaşılan konumlar için ulaşım süresi

Mesaj çubuğu kısmında yer alan ek menü üzerinden konum göndererek nerede olduğunuzu veya nereye gittiğiniz göstermeniz mümkündür. Paylaşılan bir konuma dokunduğunuz taktirde bölgenin bir haritası açılır ve bu harita size yolculuğun yaya, araba ve toplu ulaşım aracı ile ne kadar süreceğini gösterir.

Anlık medya başlıkları

Sohbet kısmına yazılan herhangi bir meyin, medya dosyası eklediğinizde otomatik olarak başlığa dönüşür. Bu sayede medya dosyasına başlık yazmanıza gerek kalmaz. 

iOS 15 için ayarlar kısmı yenilendi

Bildirim ve çıkartma ayarları da olmak üzere uygulamadaki pek çok ayarlar iOS 15 tarzına uygun şekilde yenilendi. 

Yeni emojiler

Telegram güncellemesi ile yeni pek çok emoji eklendi. Uygulamada belirli emojilerin üzerine tıkladığınızda bu emojiler artık animasyon şeklinde ekranın tamamını kaplıyor. Her emojinin kendine has farklı animasyonu vardır. Örnek vermek gerekirse kalp emojisinin üzerine basıldığında ana emojinin etrafında küçük çeşitli renklerde kalp emojileri çıkar. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir