Telegram hakkında bugün ortaya çıkan yeni bir iddia, uygulamanın daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yaptığını ortaya koyuyor. Şirketin, kullanıcı verilerini Alman makamlarıyla paylaştığı iddia edildi.

Telegram Premium özellikleri sızdırıldı

Gizlilik özellikleri ve politikalarıyla ünlü Telegram hakkında ilginç bir iddiada gündeme geldi. Telegram’ın daha önce devlete hiç veri göndermediğini iddia ederek bazı kullanıcı verilerini Alman makamlarına aktardığı iddia edildi.

Verilerin terör ve çocuk istismarı suçlarına karışan zanlılara ait olduğu tespit edildi. Bu iddiaların asıl önemi, Telegram’ın, birey suça karışmış olsa bile, hiçbir koşulda hiçbir devlete veri açıklamamış olmasıydı. Eğer iddia doğruysa bu aynı zamanda Telegram’ın bilinen ilk veri aktarım vakası. İddiayla ilgili bazı detaylar hala havada.
Android için Telegram indir
iOS için Telegram indir

Telegram her zaman yetkililerden uzaklaşmaya çalışıyor

Özellikle yukarıda sayılan suçlara karışan kişilerin verileri, yetkililerin ihtiyacına göre çeşitli mesajlaşma uygulamalarında kolaylıkla sunulabilmektedir. Ancak Telegram ekibi bu konuda o kadar katıydı ki, bu konudaki ulusal yaptırımlardan kaçınmak için geçmişte merkezlerini farklı ülkelere taşımışlardı.

Şüpheli durumlarda mesajlaşma uygulaması ve teknoloji şirketlerinin devlet yetkilileriyle veri paylaşması alışılmış bir durum olsa da Telegram yetkililerinin daha önce buna karşı olduklarının altını çizdiklerinden söz konusu iddialar kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Telegram’ın merkezi şu anda Dubai’dedir, ancak sunucuları Londra, Singapur ve San Francisco gibi çeşitli şehir ve bölgelerde bulunmaktadır. Bu, yetkililerin verilere erişmesini daha da zorlaştırıyor. Telegram, mevcut iddialarıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir