Son dönemlerde sık sık gündeme gelen mesajlaşma uygulamalarından Telegram’ın patronu Pavel Durov Apple’a çıkıştı. Telegram için uzun zamandır büyük bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını dile getiren Durov, Apple’ın 2 haftadır güncellemeyi hiçbir gerekçe göstermeden onaylamadığını açıkladı. İşte detaylar;

Telegram’daki özellik WhatsApp’a geliyor

Son yılların en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri Telegram oldu. Son iki yılda uygulamaya getirdiği güncellemelerle öne çıkan Telegram Apple’a 2018’de yaşadığına benzer bir sorunu yeniden yaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Telegram kurucusu ve patronu Pavel Durov Apple’a adeta öfke kustu. Apple hakkında önemli iddialar ortaya atan Durov, dünyanın en büyük uygulamalarından birinin yaşadığı bu zorluk karşısında küçük geliştiricilerin önlerine çıkan zorlukları hayal bile edemeyeceğini açıkladı.

Telegram kurucusu Pavel Durov Apple’a öfke kustu!

Pavel Durov’un yaptığı açıklamalara göre geliştirici ekip bir süredir uygulamayı daha iyi hale getirecek büyük bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Güncellemeler kullanıcılara sunulmadan önce sağlayıcılara gönderilmek ve bazı testlerden geçmek zorundalar. Bu bağlamda güncellemeyi App Store’daki kullanıcılara sunmak üzere Apple kontrol birimine gönderen şirket tam iki haftadır herhangi bir geri dönüş yalamıyor. Apple’ın neden böyle bir tutum izlediği gizemini korurken Durov cesaretinin kırıldığını belirtiyor.

Uygulama için hazırlanan güncelemenin detayları bilinmiyor. Şirket daha öncesinde de yaklaşmakta olan büyük güncelleme hakkında herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Fakat Pavel Durov yayımlanacak bu güncellemenin uygulama için her şeyi değiştirecek türden bir güncelleme olduğunu belirtti. Güncelelme hakkında “insanların kendilerini mesajlaşmada nasıl ifade ettikleri konusunda devrim yapmak üzere” diyen Durov, Apple’dan acil bir geri dönüş beklediklerini de beliterek sözlerine şu şekilde devam etti;

Dünyanın en popüler 10 uygulamasından biri olan Telegram bu sorunu yaşıyorsa, daha küçük uygulama geliştiricilerinin yaşadığı zorlukları ancak hayal edebilirsiniz.

Aslına bakarsanız Telegram ve Apple arasında yaşanan bu kriz ilk değil. 2018 senesinde de benzer bir sorunla karşı karşıya kalan Durov Apple’a tepki göstermişti ve o tepkiden 1 gün sonra şirket güncellemeyi onaylayarak kullanıcılara sunmuştu. Şimdi yeniden benzer bir durumla karşı karşıya kalan Durov, çözümün bu olduğunu düşünüyor olabilir. Telegram güncellemesiyle ilgili neler olacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

iOS için Telegram indir

Android için Telegram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir