Diğer uygulamalarla beraber kullanıcıların en çok tercih ettiği mesaj, ses ve görüntü gönderme uygulamalarından biri olan Telegram’da çeşitli sebeplerle mesaj gönderirken sorun yaşanabilmektedir. Bu sorunların bazılarının kaynağı kullanıcılar olurken bazılarının da kaynağı sistemsel olabilir. Şİmdi bu sorunları ve çözüm yollarını hep beraber inceleyelim.

1-İnternet Bağlantı Sorunu:

Telegram’da mesaj gönderemediğiniz durumunda yapmanız gereken ilk şey cihazınızın internete bağlı olup olmadığına bakmalısınız. İnternete Wi-Fi ile bağlı iseniz cihazınızın sinyal gücü yüksek bir yerde olmasına dikkat etmelisiniz. Wi-Fi veya mobil veri bağlantınızı kullanarak internet hız testi yapın. Tüm bunları yapmanıza rağmen hala bağlantı sorunu yaşıyorsanız internet servis sağlayıcınızdan teknik destek almalısınız.

Diğer yandan mesaj gönderememe probleminizin internet bağlantı sorunu internet ayarlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Bu yaptığınız işlem internet bağlantınızı sıfırlayarak sorunuzun çözümünde fayda sağlayabilir. Bu durumda cihazınızın internet ayarlarını sıfırlayarak yeniden mesaj göndermeyi deneyebilirsiniz.

Telegram uygulamasını kapatıp yeniden açarak da bağlantınızla ilgili kontrol sağlamış olursunuz.

Ayrıca cihazınızı açıp kapamak da internet ayarlarınızı sıfırlamanızı sağlayabilir.

Yukarıda saydıklarımızın biri veya birkaçı internet bağlantısından kaynaklanan mesaj gönderememe sorununuzun çözümüne fayda sağlayacaktır.

2-Veri Tasarruf Modu

Cihazınızın veri tasarruf modunda olması da Telegram’da mesaj yollamanızı engelleyebilir veya yavaşlatabilir. ya da hata almamıza sebep olabilir. Veri tasarruf modu nedir önce onu öğrenelim. Uygulamaların daha az veri kullanmak için optimize edilmesini ve bazı uygulamaların kullanım dışı kalmasını sağlayan bir mod olarak tanımlayabiliriz.

Veri Tasarruf Modunu kapatarak Telegramın bu moddan kaynaklanan sorunlarının çözümünü sağlamış oluruz.

3-Arka Plan Kısıtlamaları

Arka plan kısıtlamaları etkin olduğunda, Telegram’da veri senkronizasyonu ve dosya yüklemelerini durdurarak geç mesaj alınıp verilmesine veya hata almamıza neden olabilir.

Burada sorunu çözmek için yapmamız gereken şey, arka plan kısıtlamalarını kaldırmak olmalıdır.

4-Sunucu Sorunları

Bazen de Telegram’da mesaj gönderip alamamamızın nedeni uygulamanın sunucularında sorun olmasından kaynaklanabilir. Bu durumda sorun Telegram tarafından çözülür ve bir süre sonra mesajlarınızı olması gerektiği gibi yollayabilirsiniz.

5-Uygulamanın Güncel Olmaması

Cihazımızda yüklü olan Telegram Uygulamasının güncel olmaması da, mesaj gönderme ve almamızda sorun yaşamamıza sebep olabilir. Bu durumda Playstore veya Appstore’dan uygulamayı güncelleyerek sorunumuza çözüm bulmuş oluruz.

Telegram'ın 2024 ilk güncellemesi yapıldı

Tüm bunların dışında Telegram’dan mesaj gönderirken ekranda ! işareti beliriyorsa hesabınıza şifrenizi unutmuş gibi yeniden şifre belirleyerek giriş yapınız.

Önermiş olduğumuzu tüm bu yöntemlere rağmen mesaj gönderememe ve alamama sorununuz devam ediyorsa Telegram destek ekibi ile iletişim kurmanız gerekebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir