Dünya genelinde WhatsAp’tan sonra en çok kullanılan uygulama olan Telegram yılın son güncellemesini yaptı.

Telegram, bu güncellemeyle kanal duvar kağıtları, profil logoları ve durum ifadeleri ayarlanabileceğini ve kullanıcıların kanal mesajlarını hikayelere yeniden gönderebileceğini, Telegram premiumun aynı anda birden fazla kişiye verilebileceğini; hediyeler, ödüller ve çok daha fazlasını içerebileceğini aktardı. Telegram, kişisel olarak kanal görünümünü özelleştirme özelinde şunları ekledi: Kanallar artık abonelerin verdiği desteklerle veya çekilişler sayesinde seviye kazandıkça görünümlerini özelleştirebilirler. Kanal sahipleri artık mesajların rengine ek olarak, profil kapakları için bir renk ve logo seçebilirler, bir durum ifadesi ve kanalı açan herkesin görebileceği duvar kağıdı da ayarlayabilirler. Kanallar, durum ifadeleri için Telegram sanatçıları tarafından yapılan çeşit çeşit ifade arasından seçim yapabilir ve kanal adının yanına akıllarına gelebilecek her türden animasyon ekleyebilirler. 

Telegram Güncellemesi
Telegram Güncellemesi

Telegram’da Yeni Güncellemeler

Hikayelerde gönderi paylaşma özelinde, “Kanallardan gelen mesajlar artık hikayelere yeniden gönderilebilir oldu. Bu özellik, mesajın taşıyabileceğiniz, yeniden boyutlandırma yapabileceğiniz ve süsleyebileceğiniz bir kopyasını eklemeye izin verir. Hikayenizi görüntüleyenler, mesajı kendi kanalında açmak için bakabilir. Yeniden gönderim; fotoğrafları, dosyaları ve hatta sesli veya görüntülü mesajları destekler. Gelecek güncellemelerde, hikayelere yapılan yeniden paylaşımlar interaktif anketler gibi ek özellikler kazanacak.” açıklamasını yapan firma, Premium hediyeleri özelinde ise şunları aktardı: Arkadaşlarınıza farklı bir hediye düşünüyorsanız Telegram Premium’u aynı anda birden fazla kişiye hediye edebilirsiniz. Ayarlarda maksimum 10 kullanıcı seçebileceğiniz ve onlara tek tıkla Telegram Premium verebileceğiniz “Telegram Premium” hediye et bölümü var. Bu kullanıcılardan biri Premium’a zaten sahipse, daha sonra kullanmak veya başka bir arkadaşına göndermek için hediyeyi kaydedebilir.”

“Çekilişlere ev sahipliği yapan kanallar artık daha uzun bir süre belirleyebilir ve yiyecek, içecek, giyecek akla gelen her türlü şeyi çekilişle vermek için ek ödüller belirleyebilir” diye ifade eden Telegram şunları da ekledi: “Kullanıcıların hikayelerinin kimi gördüğünü zaten biliyorlar, ve kanallar hikayelerinin nasıl performans gösterdiğini izlemek için ayrıntılı istatistiklere sahip olabiliyorlar. Bu güncellemeyle artık kanal sahipleri hikayelerine gelen tepkileri görüntüleyebiliyor ve hem kullanıcılar hem de kanallar hikayelerini kimin tekrardan yayınladığını görebiliyor.” 

Galerinizdeki fotoğrafları hikayelerin üstüne yerleştirebilir ve evcil hayvanlarınızın, arkadaşlarınızın, eserlerin görüntülerinden arka planı kaldırabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir