Telegram geçtiğimiz ay içerisinde duyurusunu yapmış olduğu hikayeleri özelliğini sadece abonelerine özel olarak kullanıma sunmuştu. Şirket bu kararından vazgeçerek hikayeler özelliğini tüm kullanıcılar için aktif hale getirilmesine karar verdi.  Diğer bir taraftan ise abonelik sistemine devam edecek olan Telegram, premium kullanıcılarına özel olarak  için farklı ayrıcalıklar tanıyacak.

Sadece Premium kullanıcıların kullanım sağlayabildiği Telegram hikayeler özelliği artık herkes tarafından kullanılabiliyor.Diğer bir taraftan ise paylaşımı yapılmış olan hikayelerin bu özellikte kimin ve ne kadar süreyle görebileceği de ayarlar arasında yer alıyor.

Platform tarafından yayınlanmış olan bi yazıda:

“Artık Telegram’da insanlarla tanıştığınızda, sadece birkaç profil fotoğrafı değil, hayatlarının heyecan verici anlık görüntülerini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

En çok talep edilen özellik getirildi

Telegram, mesajlaşma hizmetinin 10. yılını kutlamasıyla birlikte sunulan Hikayeler özelliği, şirketin on yıllık geçmişinde en yüksek talep gören özellik olarak öne çıkıyor.

Gizlilik ayarladığınız sağlamış olduğu kolaylık sayesinde Telegram’ın Hikayeleri gönderilerinizi görmek istemediğiniz kişiler tarafından gizlemenize imkan sağlıyor ve Premium kullanıcılar için olan özel olarak ayarlanmış olan yeni gönderiler için 6, 12, 24 ve 48 saatlik periyotlarla görünürlük arasında seçim sağlayabilir.

Buna ilaveten, Telegram kullanıcıları artık içerik oluşturan kişilerin paylaşımlarını görüntüleyebilirken, aynı zamanda BeReal gibi çift kamera modunu destekleyen bir özellik sayesinde telefonunuzun ön ve arka kameralarıyla çekilmiş fotoğrafları veya videoları aynı anda paylaşma imkanına sahip olacaklar.

Hikayeler’in için daha gelişmiş özelliklerin kontrolleri ve kullanımında bazıları Premium aboneler için özel olarak ayrılmıştır. 

En önemli özelliklerinden bir tanesi de ödeme yapmış olan kullanıcıların gönderileri önce görüntülenerek daha fazla görüntüleme almasını sağlıyor. 

Aboneler ayrıca, bu özelliklerin dışında başkalarının hikayelerini gizlice görüntüleyebilir ve hikayeyi görüntüledikleri kişiden iz sürüleri gizli bir şekilde tutulabilir. Dahası, aboneler artık Hikayeleri galerilerine kaydetme yeteneği kazanırken, başlıklar da 10 kat daha uzun olabilir.

Özellik bugün (15 Ağustos Salı) herkes için kullanıma sunulması planlanan Telegram Hikayeleri özelliği, iOS ve Android uygulamalarında aktif olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir