Çocuklu platform desteği sunmasının yanı sıra aynı zamanda günlük mesajlaşma özelliğine de sahip olan Telegram, her geçen gün farklı özellikler ile kendini geliştirmeye ve hitap ettiği kitleyi artırmaya devam ediyor. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Facebook ve Instagram gibi sosyal medyaların aksine oldukça ciddi gizlilik sağlayan Telegram, 5.80 sürümü ile beraber birbirinden farklı değişiklikler ile gelişmeye odaklanıyor. Telegram platformunun 5.80 sürümü, hem Android hem de iOS kullanıcıları için herkese sunuldu. Yapılacak olan bu yeni güncelleme ile beraber, yanınızda bulunan kişileri çok rahat bir şekilde görebileceksiniz. 

Sosyal medya platformlarında yer alan yakındaki kişileri bul özelliği, genellikle Tinder gibi arkadaş bulma özelliğine sahip uygulamalarda kullanılıyor. Şimdi ise bu özellik ile Telegram’da karşı karşıya geleceğiz. Fakat şöyle bir detay var ki o da, Telegram yakındaki kişiler özelliğini çok daha farklı bir şekilde kullanacak. Telegram kullanıcıları, yakındaki kişiler özelliğini, yakınında bulunan ve Telegram kullanan kullanıcılar şeklinde görecekler. Fakat kişinin hiç bir kişisel bilgisi görünmeyecek. Böylelikle kullanıcıları rahatsız edecek herhangi bir durum söz konusu olmayacaktır. 

Telegram’a yakındaki kişiler özelliği geliyor

Bildiğimizden çok daha farklı bir şekilde hazırlanan bu özellik sayesinde Telegram kullanıcıları birbirine yakın olduklarında birbirlerini görüntüleyebilecekler. Fakat kişisel bilgilerine erişim sağlamayacaklar. Telegram platformu yeni güncellemesi ile konum merkezli grup oluşturarak kullanıcılara çok daha fonksiyonel bir kullanım sunacak. Telegram kullanıcıları akıllı cihazlarını kullanmayı istemeseler bile, konum olarak birbirine çok yakın olan Telegram kullanıcıları, Telegram platformu üzerinden birbiri ile grup görüşmesi gerçekleşecekler. Telegram kullanıcısıysanız sizde platformun sunduğu içeriklerden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanarak kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. 

Konum olarak birbirine yakın olan kullanıcılar grup sohbeti yapma özelliğini kullanarak özel konular konuşmanızı mümkün kılıyor. Şöyle ki, aynı sınıfta bulunan öğrenciler, aynı ofis içerisinde çalışan kişiler ya da konum olarak birbirine yakın olan farklı kullanıcılar grup halinde sohbet edebilirler. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Telegram platformuna gelen yeni özelliklerden biri de önizleme işlemlerinde değişiklik yapma imkanıdır. Güncellemenin aktif hale getirilmesinden ardından Telegram üzerinden gelen bildirimlerin önizlemesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. En beğenilen özelliklerden bir diğeri ise, Telegram platformunun iPhone akıllı cihazlarda bulunan Siri desteği ile gelişmiş olmasıdır. 

Telegram kullanıcısıysanız sizde yeni güncelleme ile beraber uygulamanızı çok daha kullanışlı hale getirecek, yeni özelliklerden faydalanacak ve böylelikle kullanımınızı daha da zengin hale getireceksiniz. Telegram platformuna gelecek olan bu yeni özelliklere baktığımız taktirde çok daha işlevsel bir boyut kazandığını söyleyebiliyoruz. Telegram kullanımınızı belirli düzeyde artırmak için sizde yeni güncellemeyi kaçırmadan hemen yapabilirsiniz. Birbirinden farklı özelliklere sahip olan Telegram halihazırda zaten birbirinden farklı özelliklere sahip ve kullanıcılarına birbirinden farklı seçenekler sunuyor. Yeni güncelleme ile beraber Telegram artık daha kullanışlı özellikler sunacak ve kullanıcıların iletişim kurma becerilerini artıracaklar. Telegram hesabınızı yeni özellikler ile güncelleyerek yakın konumda olan Telegram kullanıcılarını anında görebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir