Telegram 10.3 güncellemesi, Android ve iOS uygulamalarında birçok yeni ve geliştirilmiş özellik sunar. Daha önce Telegram Premium kullanıcıları sadece sesli ve görüntülü mesajların sesten metne dönüşümünü yapabiliyordu, ancak platform artık bu özelliği herkese açıyor. Ücretsiz kullanıcılar her hafta iki mesajı metne çevirebilir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için bir sesli mesajda →A simgesine basmanız yeterlidir. Bu, notun yazılı kopyasını sağlar. Telegram bu özelliği kademeli olarak kullanıma sunduğundan, hemen herkes bunu kullanamayacak.

Telegram, kanal keşfini de kolaylaştırıyor. Bu nedenle, bir kanala kayıt olduktan sonra, benzer herkese açık kanalların bir seçimini göreceksiniz. Telegram, bu tavsiyeleri abone tabanlarıyla karşılaştırarak sunacak. İstediğiniz zaman bir kanalın profiline giderek bu tavsiyeleri görebilirsiniz.

Bu tür bir hikayeye videolu bir yanıt veya yorum eklemek de mümkündür. Bu video mesajını ekranda hareket ettirebilir ve boyutunu değiştirebilirsiniz.

Telegram 10.3 Tüm Kullanıcılarına Sesten Metne Özelliğini Getiriyor
Telegram 10.3 Tüm Kullanıcılarına Sesten Metne Özelliğini Getiriyor

Hikaye Paylaşımı Artık Daha Kolay

Başka birinin hikayesini tekrar paylaşmak da çok basit. Bir hikayeyi paylaşmak için paylaş düğmesine dokunmanız yeterli. Ardından tekrar yayınlama seçeneğiniz olacak. Bu arada, herkese açık olarak ayarlanmış hikayeleri yeniden paylaşabilmeniz mümkündür. Yeniden paylaşılan hikayelere video yorumları da ekleyebilirsiniz.

Güncelleme sonrası, Premium kullanıcılar profillerini farklı renk kombinasyonları ile değiştirebilecek ve her sohbete özel duvar kağıtları uygulayabilecek. Kanal yöneticileri, tepki emojilerini değiştirebilir. Bununla birlikte, Telegram uygulamaları artık mesajlardaki kodlama dilini algılayabilir ve uygun biçimlendirme ile söz dizimini vurgulayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir