Telegram’ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Premium abonelik sürümü, ülkemizde kullanıma sunuldu. Satın alınarak kullanılan bu paket, bazı avantajlar sunsa da, fiyatının pahalı olmasından ötürü dikkatleri çekiyor diyebiliriz. Daha çok geçtiğimiz yıllarda popülerliğini artırmayı sürdüren Telegram, bir süredir ise Telegram Premium olarak adlandırmış olduğu ücretli abonelik sitemi ile gündeme geliyordu. Şimdi ise konu ile alakalı bir gelişme yaşandı ve Telegram Premium, dünya dahil Türkiye’de de kullanıma açıldı. Anlık olarak Türkiye’deki iOS ve Android kullanıcıları Telegram abonesi olabilecekler.

Android için Telegram indir
iOS için Telegram indir

Telegram Premium nedir?

telegram premium turkiyede kullanima acildi

Telegram Premium, kullanıcılara bazı farklılıklar sunacak. Ancak bu özellikleri deneyimlemek isteyen kullanıcılar için ise belli bir maliyetin olacağını belirtelim. iOS kullanıcıları App Store’un sunduğu sabit dolar/TL kuru ile Telegram Premium aboneliğine 94.99 TL ve Android kullanıcılar ise 93.99 TL ödemek zorunda olacaklar. Telegram Premium’ın Global’deki fiyatı ise 5 dolar olarak açıklanmış durumda. Ancak henüz netleşmezken, Telegram’ın yerel fiyat uygulamasına da geçiş yapabileceği konuşuluyor.

Telegram’ın resmi internet sitesindeki bilgilere göre Premium abone olan kullanıcılar önemli özelliklere sahip olacak. Bunlardan en dikkat çekeni ise 4GB boyuta kadar dosya gönderimi ve indirilmesine olanak sağlayacak. Diğer yandan kullanıcılar bant genişliğinin tamamını kullanarak daha hızlı dosya indirme gerçekleştirebilecekler. Sesi metin haline getirme özelliği de, Telegram Premium paket özellikleri arasında yer alıyor. Diğer yandan Premium ile kullanıcılar 1000 kanalı takip edebilecek ve 200 sohbet içeren 20 sohbet klasörü oluşturabilecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir