Kullanıcıların para kazanmasını sağlayacak yeni özelliği duyuran Telegram, uygulamadaki kazancın tek bir yerde kullanılabileceğini de ekledi.

Telegram, uygulamadaki etkileşimi arttırmak adına yeni özelliklerle desteklemeye devam ediyor. Şirketin yeni açıklamasında Telegram’da para kazanma konusunda yeni bir programın geliştirildiği belirtildi. Buna göre kullanıcılar Telegram’da şartları yerine getirerek para kazanabilecek.

Mesajlaşma Uygulamasında Para Kazanma Dönemi

Şu anda mesajlaşma uygulaması olarak dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan Telegram’da para kazanma sisteminin geliştirilmesi dikkat çekici. Öyle ki kullanıcılar yeni sistem ile aylık 5 dolar kazanabilecek. Bu 5 doların nakit olarak çekilmesi mümkün olmazken kullanıcılar bu kazançlar ile sadece Telegram Premium aboneliği alabilecek. Böylece para kazanma ile Telegram Premium aboneliği elde edilmiş olacak.

Telegram Para Kazandıracak Yeni Özelliğini Tanıttı
Telegram Para Kazandıracak Yeni Özelliğini Tanıttı

Telegram Para Kazanma Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Telegram’daki para kazanma sisteminde  Peer-to-Peer Login (P2PL) olarak adlandırılan özellik baz alınıyor. Kayıt olan kullanıcıların telefon numaralarını kullanan Telegram, bu kullanım karşılığında da kullanıcılara ödeme yapıyor. Başka telefon numaralarının kullanılması ise şöyle işleyecek;

  • Telegram’da giriş yapmak isteyen kullanıcıların SMS doğrulaması yapması gerekiyor. Bu SMS doğrulamalarında ise Telegram kullanma izni aldığı telefon numaralarını kullanacak.
  • SMS onayı için kullanıcılara sistemdeki bu kullanıcılardan mesajlar gönderilecek.

Sadece Android modellerde kullanılabilecek özellik, kısa sürede tüm kullanıcılara sunulabilir. Şu anda test süreci devam eden özellik, önümüzdeki günlerde uygulamada yer almaya başlayacak. Ancak kullanıcıların telefon numarasının Telegram tarafından kullanılması bazı riskleri de beraberinde getiriyor ve duyuru sonrasında özellik tartışma yarattı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir