Signal’den sonra, gizliliğe odaklanan mesajlaşma uygulaması Telegram da hikayeler özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

“Beklediğiniz tüm özellikler ile birlikte gizliliğe odaklanmış bir iletişim deneyimine merhaba deyin” sloganıyla tanıtılmış olan Signal içerisinde uzun zamandır WhatsApp,Facebook ya da  Instagram tarafında da olduğu gibi hikayeler bölümü de yer alıyor. Paylaşımı yapıldıktan sonra 24 saat sonrasında kaybolan hikayeler öncelikle servisin iOS ve Android uygulamalarına getirilmişti. Fotoğrafın yanı sıra video paylaşma desteği de bulunan hikayeler altyapısında, bu özellik istenirse ayarlar içerisinde kapatılabilecek yada aktif hale getirilebilecek yapıda sunuldu. Hikayeleri görecek kişilerin belirlenmesi konusundada seçenekler sunan uygulama, yeni atılan adımlar ışığında şu sözleri dile getirmişti:

“Hikayeler Signal için büyük bir değişim gibi görünebilir, ancak gerçekte zaten konuştuğunuz kişilerle iletişim kurmanın başka bir yoludur. Bu, bir takipçi kitlesi oluşturmak veya etkileşim için içeriği güçlendirmekle ilgili değil. Odak noktamız her zaman siz ve sizin için önemli olan insanlar arasında özel ve samimi sohbetler gerçekleştirmek oldu.”

Telegram da dahil oldu

Bir süre sonra ise hikayelerin alandaki rakiplerden Telegram’a dahil edileceği duyurusu yapılmıştı. Telegram CEO’su olan Pavel Durov geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamasında, servise Temmuz ayı içerisinde hikayeler özelliğinin getirileceğini açıklamıştı. Pavel Durov, kullanıcılarının yıllardır bu özelliğin istekleri arasına yer aldığını söyledi. Telegram’ın almış olduğu tüm yeni özellik taleplerinin yarısından fazlasının hikayelerin getirilmesi ile ilgili olduğunu belirtti. Durov şirketin ilk zamanlarda zaten her yerde olduğu için uygulamaya hikayeler özelliğinin getirilmesine karşı çıktığını, fakat çok talep gelmesi üzerine kullanıcılarını dinleme kararını verdiklerini dile getirmişti.

Telegram içerisinde de diğer platformlarda olduğu gibi çalışan hikayeler, bugün itibarıyla artık küresel olarak kullanıma sunulmuş durumda. Şuanlık ise sadece hikayeleri birbirlerine atma özelliği ücretli “Premium” abonelerine açık olan Telegram Hikayeleri, uygulama ana sayfasının sağ üst köşesine bulunuyor ve “+” simgesinden gönderimi sağlanıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir