Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp için ortaya çıkan gizlilik şüpheleri sebebiyle hızla büyüme kat eden Telegram, gelişme hızını kesmeden devam ediyor. Telegram için hazırlanan yeni güncelleme ile beraber platformda birbirinden farklı yeni özellikler eklendi. Firma söz konusu bu yenilikleri resmi blog sayfasında özet olarak şu şekilde açıkladı; “Bugünkü güncelleme, başkalarının gruplardan ve kanallardan içerik kaydetmesini engelleyen araçları, belirli sürelerdeki mesajları silme yeteneğini, bağlı cihazlarınızı yönetmenin yeni yollarını, kanalınız adına genel gruplarda anonim olarak paylaşımda bulunmayı ve daha fazlasını sunuyor.” Burada en çok dikkat çekenlerden birisi “Mesajları Tarihe Göre Silin” başlığı ile tanıtılan özellik oldu. Firma bunun için şunları aktardı: “Telegram kullanıcıları, dijital ayak izleri üzerinde tam kontrole sahiptir ve herhangi bir zamanda bir konuşmadan herhangi bir mesajı silebilir. Bu güncellemeyle, herhangi bir birebir sohbetteki belirli bir güne veya bir zaman dilimine ait sohbet geçmişini temizleyebilirsiniz.” 

Telegram yeni özellikler ile gelişiyor

16 2

Söz konusu bu özellik oldukça kullanışlı görünürken, deneyimi geliştirecek olan bir diğer yenilik de “Bir masaüstü cihazını hızlı bir şekilde bağlamak için yeni bir düğmeyi ve bir süre sonra etkin olmayan cihazlardan otomatik olarak çıkış yapmak için bir ayarı ekledik.” olarak açıklandı.

Telegram platformu için reklam ve üyelik paketi gündemde Telegram kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz ay içerisinde kendi hesabı üzerinden yapmış olduğu bir açıklamada uygulamaya çeşitli reklamların geleceğini açıkladı. Daha önce de belirtildiği üzere ücretsiz her servisin hayatta kalabilmek için reklamlara ihtiyaç vardır. İşte söz konusu bu konuda bir kez daha adım atacak gibi gözüken platform, reklamları görmek istemeyenler için elbette ki bir seçenek sunacak. Bu da ücretli abonelik veya paketleri olacak. Oldukça uygun fiyatlı olacağı dile getirilen bu paket veya paketler sayesinde kişiler reklamlarla karşılaşmak zorunda kalmayacak. Telegram ise bu geliştirme süreçleri için gelir sağlamış olacak. Platform için bu paketlerin ne zaman geleceği hakkında şu an için herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili yakın zamanda daha net bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir