Akıllı cep telefonlar ile beraber egzersiz, beslenme ve diğer sağlık bilgilerinizi takip ederek pek çok kolaylık sağlayabilirsiniz.

Akıllı cep telefonunuzun donanımı, yazılımı ve programla dolu olan uygulama mağazası akıllı cihazınızı formda olmak için daha kullanışlı hale getirir. Apple ve Google 2014’te, kişisel sağlığınızı ve zindeliğinizi öğrenmek için gösterme paneli uygulamaları da vardır. O zamandan bu yana akıllı cep telefonunuzda yer alan özellikleri bilmek gerekir. 

Sağlığınız için akıllı fitness koçu işe gelişim sağlayabilirsiniz

Apple tarafından geliştirilen sağlık uygulaması, iOS 8 ve sonraki sürümleri çalıştırma özelliği olan iPhone akıllı cihazlarda ve iPod Touch cihazlarda da çalıştırma özelliğine sahiptir. Bu uygulama sizi, uykunuz ve hareket halinde olduğunuzda fiziksel bilgiler içeren bir “sağlık profili” oluşturması için pek çok kolaylık sağlanır. Google Fit uygulaması ise Android ve iOS işletim sisteminde yer alıyor. Google Fit, daha sağlıklı bir yaşam elde etmek için kullanıcılarına “Kalp Puanı” kazanmalarına destek oluyor. Aynı zaman içerisinde yaza daha sağlıklı bir şekilde vücuda girmeniz için elinizden her bir işlemi yapabilirsiniz. 

6 16

Telefonunuz fitness koçu gibi kullanabilirsiniz

Aktifliğinizi takip edin

Gün içerisinde her ne kadar hareket ettiğinizi ya da aktif olup olmadığınızı görmenin en iyi yolu akıllı cep telefonuzdur. Apple Health, Samsung Health ya da Google Fit gibi uygulamalar gün içerisinde her ne kadar aktif olduğunuzu ya da kaç adım attığınızı öğrenebilirsiniz. Böylelikle aktif olma sürecinizi de hesaplamak için size bir seçenek sunulmuş oluyor. 

Egzersiz rutini edinin

Adım saymaktan çok daha fazlasını sunan bir egzersiz programına ihtiyacınız varsa hem hem Android hem de iOS için pek çok uygulama vardır. Egzersiz programları arasında “Nike Training”, “Sworkit”, “30 Günlük Zorlu Fitness Görevi“, “FitOn” ve “Ev Egzersizleri” gibi pek çok uygulama yer alıyor.

Beslenme günlüğü tutun

Beslenme ayarlamalarına dikkat etmek isterseniz her besin türünden yeterli miktarda tüketmek gerekir. Fakat gün içerisinde yenilen besinleri de tüketmek gerekiyor. Bunun için de tükettiğiniz besinleri kaydetmek ya da sizler için özel olarak hazırlanan bir beslenme listesi kullanmak çok daha etkilidir. Bu kategori içerisinde yer alan uygulamalar arasında FatSecret, kalori saymaya ve kilo vermeye odaklanmak gerekir. Aynı zamanda bu uygulama verilerini Apple Health, Google Fit ve diğer uygulamalarla paylaşmak mümkündür. Mealdoc: Sağlıklı Beslenme uygulaması ise kullanıcılar için en uygun olan beslenme listesini hazırlayarak pek çok bilgi verir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir