Özellikle sosyal medya kullanımlarında yapılan video çekimleri, akıllı telefonların gelişmesi ile beraber ortaya daha da etkileyici görüntüler sunmayı başarıyor. Özellikle çekim esnasında arka fona sakin bir müzik eşliğinde video kaydı almak oldukça keyif verici olabiliyor. Ancak akıllı telefonların kamera uygulamalarında, müzik çalarken aynı anda video kaydı başlatmak mümkün olmuyor ve video kaydı başlayınca, müzik kesiliyor. Ancak yine de müzik çalarken video kaydı yapmanın bazı yöntemleri bulunuyor. Gelin şimdi müzik çalarken video kaydı nasıl yapılır? Bu sorunun cevabına bazı yöntemler ile bakalım.

Hem Android hem de iOS cihazınızda müzik dinlerken video kaydı yapmak isteyebilirsiniz. Her iki platform için geçerli olan bu yöntem ile arka planda istediğiniz parçayı çalarak video kaydı gerçekleştirmeniz mümkün olacak. Varsayılan kamera uygulamaları bu duruma izin vermediği için, üçüncü parti uygulama yardımları ile bu durumu gerçekleştirmek mümkün olacak.

Müzik dinlerken video kaydı nasıl alınır? iOS ve Android
hikaye kayit 1 1
  • Instagram veya Snapchat uygulamasını açın.
  • Video esnasında çalmasını istediğiniz müziği açın.
  • Uygulamaya girdikten sonra videoyu basılı tutarak video çekimine başlayın.
  • Müzik o esnada kesilmeyecek ve çalmaya devam edecektir.
  • Video’yu galerinize kaydedin.

Özellikle Instagram ve Snapchat hikaye çekimlerinizde bu tarz arka planda müzikler açarak müzikli hikayeler paylaşabilirsiniz.

Müzik çalarken Instagram/Snapchat hikayesi nasıl çekilir?

Snapchat için uygulamayı açın ve kamera kısmına erişin. Burada kayıt tuşuna basılı tutmanız yeterli olacaktır. Hikaye kayıt işlemini başlatın ve kayıt bittikten sonra çalan müzik ile beraber hikayenizi filtre ve yazılar ile özelleştirebilirsiniz. Instagram tarafında ise müzik başlattıktan sonra hikaye bölümüne girerek video kaydına başlayın. Hikayeler bölümünden videonuzu düzenlerken sol altta yer alan aşağı ok işaretine basarak videonuzu galerinize kaydedebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Telefonunuzda müzik çalarken video kaydı nasıl yapılır?”

  • Murat kış
    7 Ağustos 2023 at 16:18

    Slm oncelikle arka pilana müziği acı durdurun sonra kamerayi acin cekime başlayın sonra üst sekmeyi aşağı kaydırin müzik calara pley deyin o şekil müzikli cekim yaparsıniz