Chromebook için yeni özellikler önümüzdeki hafta güncelleme ile sunulacak. Yeni özelliklerde en çok telefon uygulamalarının Chromebook’ta kullanılabilecek olması dikkat çekiyor.

Google, Android uygulama ve kendi özel işletim sistemindeki uyumsuzlukları tek tek ortadan kaldırırken önümüzdeki günlerde Chromebook modelleri için yeni bir güncelleme yapacak. Konu ile ilgili resmi açıklamalar yapılmamış olsa da özellikle sektörün güven veren isimlerinden birisi olan Mishaal Rahman tarafından yapılan açıklamalar, bilgisayarlara gelecek yeni özellikler hakkında şimdiden bilgi alınmasını sağladı.

Telefondaki uygulamalar bilgisayardan yönetilebilecek!

Yeni özellikler hakkında yapılan ilk paylaşımlarda bazı masaüstü görüntülerine de yer verildi. Açıklamalara göre kullanıcılar bilgisayar kullanımı sırasında telefonlarına bildirim geldiğinde geçici olarak uygulamaları bilgisayarlarından yönetebilecek. Özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı ve kullanıcılara ne kadar pratiklik sunacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bilgisayar ekranında bildirim ile görülecek olan telefon bildirimleri, kullanıcılara farklı seçenekler sunacak. Google tarafından resmi olarak duyurulmamış olsa da mevcut özellik pek çok kullanıcıya güncelleme ile sunulmaya başlanmış durumda. Özellik, Chrome OS’nin Phone Hub özelliğinin bir parçası olacak ve muhtemelen 19 Ekim’de Google’ın Pixel 6 lansman etkinliğinde duyurulacak.

Telefon görüşmeleri mümkün olabilir mi?

Geçtiğimiz günlerde Chromebook modellerinin daha fazla etkin hale gelebilmesi adına yeni özellikler gündeme gelmişti. Telefon görüşmelerinin dahi bilgisayarlara aktarılabileceği ve kullanıcıların online görüşme yapar gibi bilgisayarları aracılığı ile kolay bir şekilde görüşme yapabileceği öne sürülmüştü. Telefon görüşmelerini yanıtlama özelliğinin Chromebook için ne zaman geleceği ya da gelip gelmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak özellikle böyle bir güncellemelerin yapılmış olması halinde, özelliğin başlangıç aşamasında Google Pixel modelleri ile sınırlı tutulması bekleniyor.

Benzer hamleler Samsung’tan gelmişti!

Microsoft’un 2018’de tanıtılan Your Phone uygulaması, kullanıcıların Windows 10 PC’lerinde telefon görüşmeleri yapmalarına ve telefonlarının ekranını yansıtmalarına olanak tanıyordu. Ancak uygulama yalnızca Microsoft’un Surface Duo serisi ve en iyi Samsung telefonlarıyla uyumluydu. Bu bakımdan Google da kullanıcıları için şartları daha cazip hale getirebilmek adına benzer özellikleri kendi işletim sistemine ekleyebilir. Böyle bir hamle kuşkusuz kullanıcıların da dikkatini çekecektir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir