Telefonunuz SIM kart hatasını okumuyorsa, bunu nasıl düzelteceğinizi birkaç adımda size gösteriyoruz. İşte SIM kartı sorununa çözüm!

Sim kart yuvası nasıl açılır?

Fiziksel bir SIM’e ihtiyaç duymadan akıllı telefonunuzdaki mobil veri bağlantısını etkinleştirmenizi sağlayan eSIM teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte “Telefon SIM’i okumuyor” gibi hataların da son bulduğunu söyleyebiliriz.

Ancak, eSIM’i destekleyen cihazların sınırlamaları nedeniyle bu teknolojinin kullanımı sınırlıdır. Bu durumda, sakinler her zaman fiziksel bir SIM kart kullanır. Akıllı telefonunuzda herhangi bir nedenle “SIM kart görünmüyor” hatası alırsanız ne yapmanız gerektiğini anlattık.

Telefon SIM kartı hatası neden olur?

Öncelikle bu sorunun tek bir nedenden kaynaklanmayabileceğini belirtelim. Telefonda SIM kart yok sıkıntısının birkaç farklı faktör olabilir:

SIM kartınız sağlam mı?: Özellikle geleneksel bir SIM kart, makas veya bıçak gibi keskin bir cisimle nano-SIM kart yapmak için kesildiğinde hasar görebilir. Telefondan okunabilmesi için kartın altın çipinde herhangi bir hasar/çizik olmamalıdır.

SIM kartı yuvasına doğru takıyor musunuz?: SIM kart görünmüyor hatasının ana nedenlerinden biri yanlış yerleştirmedir. Akıllı telefonun kullanım kılavuzunda kartın SIM kart tepsisine hangi yönde yerleştirilmesi gerektiği yazıyor. Bunu bilmiyorsanız, çipi iki kez deneyebilirsiniz.

Telefonda bir sorun mu var?: Donanımsal veya yazılımsal bir sorun varsa “Telefon SIM kartı okumuyor” hata mesajını alırsınız. Örneğin telefonunuzu bir yere düşürürseniz SIM kart yuvasındaki hassas bağlantı noktası zarar görmüş olabilir. Bunu çözmenin en kesin yolu, SIM kartta sorun olmayan telefonda kartın izini sürmeye çalışmaktır.

Operatörle ilgili herhangi bir sorun var mı?: Bazen telekom operatörünün sunucuları arızalanıyor. Böylece telefon SIM kartı okumayacaktır. Turkcell için 0532532 00 00, Vodafone için 0 (542) 542 00 00 ve Türk Telekom için 444 1444 numaralı telefondan bilgi alabilir ve müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

SIM kart sorununa önerilen çözümler

Telefonu yeniden başlatın – En yaygın ancak etkili yöntemlerden biri telefonu yeniden başlatmaktır. Bir operatör hatası oluşursa, düzeltildikten sonra bile telefon bunu algılamayabilir. Bu ve benzeri durumlarda, açma/kapama düğmesini basılı tutarken erişilebilir menüdeki Sıfırla düğmesine basarak telefonu kapatıp tekrar açın.

IMEI’yi kontrol edin: Harici telefonların IMEI numarası kayıtlı değilse, “SIM kart yok” hatası verebilir. Bazen “garantili Türkçe” diye satılanların bile bir şekilde IMEI’leri silinebiliyor. IMEI istek sayfasındaki telefon arama bölümüne #06# yazarak bulunan numarayı kontrol edin. Kayıtlı değil diyorsa, satın aldığınız yerle iletişime geçmeniz veya telefonu kaydetmeniz gerekir.

Ağ Ayarlarını Sıfırla: Telefon Ayarlarının Sıfırla bölümüne girin. “Ağ ayarlarını sıfırla” seçeneğine dokunun ve işlemi onaylayın. Bundan sonra, telefon yeniden başlatılacaktır. SIM kartın gösterilmemesi sorununun çözüldüğünü doğrulayın.

Şebeke modunu değiştir: Telefonunuzda Ayarlar Mobil şebeke modu’na gidin ve “Otomatik”i seçin. SIM kart yok sorunu devam ederse, LTE/WCDMA/GSM seçeneklerinden birini seçmeyi deneyin. Bu yöntem sorunu çözecektir.

Yazılım güncellemesi yapın: Yazılım güncellemelerini önemsemeyen biriyseniz, yanıldığınızı bilmelisiniz. Telefonunuzda çok eski bir sürümün yüklü olması iyi değil. “Telefon SIM kartı okumuyor” sorunu yazılımla ilgiliyse, üretici sorunu tespit ettiğinde sorunu çözmek için yeni bir güncelleme yayınlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir