Akıllı telefonunuzda kullandığınız yavaş internet hızından şikayet ediyorsanız, telefonunuzda interneti hızlandırmanın yolları burada.

İnternet hızlandırmak için kullanabileceğiniz 8 yöntem

Muhtemelen bugün hiçbirimiz 5G söz konusu olduğunda yavaş internete dayanamayız. Peki akıllı telefonunuzdaki internetin çok yavaş olduğundan şikayet ederseniz ne yapabilirsiniz?

Telefon internetini hızlandırmanın yolları nelerdir?

Herkesin daha hızlı bir internet bağlantısına ihtiyacı vardır. Deneyebileceğiniz birçok olası çözüm var ve hepsi işe yaramayabilir. Bazı tavsiyeler tamamen sahtedir ve bazıları gerçekten tekniktir. Teknik bilgiye ihtiyaç duymadan internet bağlantınızı hızlandırmanıza yardımcı olmak için buradayız. Temel olarak söylememiz gereken, yavaş internet bağlantısının birçok farklı nedeni olabilir. Bu yazıda, sorunun nedenine ve nasıl düzeltileceğine daha yakından bakacağız.

1- Yeniden Başlatma

Bu basit bir çözüm gibi görünebilir, ancak çoğu durumda, sistemik bir sorun yoksa akıllı telefonunuzu yeniden başlatmak sorunu çözecektir. Güç düğmesi ile telefonu açıp kapatmak istemiyorsanız, uçuş modunu açıp kapatmayı da seçebilirsiniz. Telefonunuzun ağ ayarları da yavaş internetten sorumlu olabilir. Bazen bu ayarlar dağınık olabilir ve bu, hala çalışıyorsa mobil internetinizi çok daha yavaş hale getirecektir. Telefon bağlantınızı hızlandırmak için ağ ayarlarınızı sıfırlamanızı öneririz.

2- Konum değiştirme

Temelleri, bir akıllı telefonun internet hızını belirleyen en önemli faktörlerden biridir, şüphesiz konumunuz. Merkezdeyseniz internet hızı genel olarak iyi, merkezden uzaktaysanız mesafeye göre internet hızı düşük olacaktır. Bu nedenle akıllı telefonunuzun yeterli sinyal alabileceği bir yerde olduğundan emin olun.

3- Kontrol uygulamaları

Akıllı telefonunuzda kullandığınız bazı uygulamalar arka planda çalışıyor olabilir ve bu da internet bağlantınızı çekilmez hale getiriyor. Bunu anlamak için Ayarlar’daki Veri Kullanımı sekmesine gidin ve arka planda hangi uygulamaların interneti çok fazla kullandığını görün. Bu uygulamaları kaldırmak veya arka planda çalışmasını engellemek sorununuzu çözebilir. Veri bağlantınızdaki aşırı talepler, kart genelinde düşük hızlara neden olur. En hızlı mobil veri planları bile düzinelerce arka plan sekmesini ve uygulamasını kaldıramaz. 4G’niz yavaşsa, nedeni bu olabilir.

4- VPN Kullanmayın

Trafiğimizin gizli kalmasını istediğimizde genellikle VPN kullanırız ancak bu hizmetler internet hızınızı düşündüğünüzden çok daha ciddi şekilde yavaşlatabilir. Bu nedenle, ihtiyacınız olmadığında asla VPN kullanmayın. Ayrıca, tarayıcınız sık ziyaret ettiğiniz web sitelerini hızlı bir şekilde yükleyebilmesi için verileri önbelleğe alır. Bu internetinizi hızlandıracak olsa da, dolu bir önbellek dolduğunda telefonunuzu yavaşlatabilir.

5- Fiziksel sorunlara dikkat edin

Bulunduğunuz bölgede aynı operatörü kullanan diğer kişiler sizden çok daha hızlı hareket ediyorsa, akıllı telefonunuzdan veya SIM kartınızdan şüphelenmeniz gerekebilir. Sorun devam ederse, önce operatörünüze, ardından akıllı telefonunuzla ilgilenen yetkili bir servise başvurun. Zayıf bağlantı nedeniyle mobil veri hizmetinize bağlanırken bir sorun olabilir. Ve eğer güvenli olmayan bir halka açık Wi-Fi ağındaysanız, bant genişliği için birçok başka insanla rekabet ediyorsunuz.

Reklam Engelleyiciler İnternet deneyiminizi iyi anlamda geliştirir. Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin reklam göstermesini engelleyerek, kendinizi bu sitelerin arasına düşmekten kurtarmış olursunuz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir