Depremin ardından Wi-Fİ araması sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Wi-Fi araması nedir? İşte ayrıntılar!
Bugün gece saatlerinde Kahramanmaraş’ta yaşayan ve Gaziantep, Elazığ, Adana, Hatay, Siirt, Diyarbakır, Malatya, Adana, Hakkari, Osmaniye, Van, Kilis ve Mardin gibi çevre illerde de hissedilen depremlerle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Maalesef ilk gelen bilgilere göre çok sayıda ölü ve yaralı var. Depremin ardından telefonun çekmediği durumlarda hayat kurtarabilecek Wi-Fi araması sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki W-Fi araması nedir ve nasıl yapılır?

strongtelefon cekmediginde hayat kurtarabilir wi fi aramasi nasil yapilirstrong

Wi-Fİ araması nedir, nasıl yapılır?

Wi-Fi ile arama özelliği, hücresel kapsama alanının çok dar olduğu veya hiç bulunmadığı bölgelerde, telefonun çekmediği durumlarda WiFi bağlantısı sayesinde telefon çağrısı yapmanıza veya almanıza olanak sağlar. Bu özelliğe Vo-Wifi adı veriliyor ve HD ses kalitesiyle arama yapılabilmesine imkan sağlıyor. Tabii bunun için de SIM kartınızın ve telefonunuzun 4.5G desteklemesi gerekiyor. Öte yandan bu özellik her telefonda aktif olmayabiliyor, bu yüzden cihaz ayarlarından aktif etmek gerekebilir.

Android telefondan W-Fi araması nasıl yapılır?

Önemli: Kablosuz bağlantı üzerinden yaptığınız aramalar için ek ücret ödemeniz gerekebilir. Bu nedenle, ayrıntılar için mobil servis sağlayıcınızla görüşmeniz gerekir.

1.Telefon uygulamasını açın.

2.Diğer > Ayarlar’a dokunun. 

3.Çağrılar’a dokunun.

4.Kablosuz çağrı’ya dokunun. Bu seçenek eğer görmüyorsa operatörünüz özelliği desteklemiyor demektir.

Bazı operatörlerde kapsama alanının dışındayken kablosuz çağrı özelliğini kullanabilirsiniz.

Operatörünüz, kablosuz çağrı hizmeti sunmuyorsa bu işlevi bir IP üzerinde ses hizmeti aracılığı ile de kullanabilirsiniz. 

Kablosuz bağlantı üzerinden arama ayarlarını yaptıktan sonra, normal bir arama yapıyor gibi kablosuz bağlantı üzerinden arama yapabilirsiniz. İnternete bağlandığınızda bildirim ekranında “İnternet Üzerinde Sesli Arama” ya da “Kablosuz çağrı” ifadeleri gösterilir. 

iPhone ile Wi-Fi araması nasıl yapılır?

Wi-Fi ile arama özelliğini aramak için Ayarlar > Hücresel > Wi-Fi ile Arama’ya gidin. Acil servisler için adresinizi girmeniz veya doğrulamanız gerekebilir.

Wi-Fi ile Arama özelliği kullanılabiliyorsa Denetim Merkezi’ni görüntülerken durum çubuğunda “Wi-Fi” ifadesi gösterilir ardından, yapacağınız aramalarda Wi-Fi ile Arama kullanılır. 

Hücresel servis sunuluyorsa İphone’unuz acil durum aramaları için hücresel servisi kullanır. Wi-Fi ile Arama açıksa ve hücresel servis yoksa acil durum aramaları için Wi-Fi ile Arama’yı kullanabilir. Konum Servisleri’ni etkinleştirmiş olsanız da olmasanız da, acil durum araması yaptığınız da yardım amaçlı müdahalelerde bulunmak için aygıtınızın konumu kullanılabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir