Acil durumlara karşı hazırlıklı olmak, zorlukların üstesinden gelinmesini kolaylaştırır. Bu noktadan hareketle ExpressVPNtarafından hazırlanan “Teknolojik hayatta kalma kiti” teknolojisiz yapamam diyenler için bir başucu kaynağı oluyor.

Teknolojik hayatta kalma kiti nedir?

Teknolojik hayatta kalma kiti, acil durumlarda ihtiyaç duyulabilecek cihazların bir arada bulundurulduğu çantadır. Telefonlar, kılıflar, şarj cihazları, güç kaynakları,  kart okuyucular, taşınabilir Wi-Fi erişim noktaları, VPN gibi çeşitli cihazları ve gereksinimleri kapsayan kit, acil durumlarda ihtiyaç duyulanlara erişimi sağlıyor.

Teknolojik hayatta kalma kiti nasıl hazırlanır?

Teknolojik hayatta kalma kiti
Teknolojik hayatta kalma kiti

Çanta

Kitin hazırlanması için öncelikle bir çanta belirlenmesi gerekiyor. Suya ve çarpmalara karşı dayanıklı bir çanta, cihazların korunmasını da kolaylaştıracaktır.

Depolama birimleri

Depolama için flaş bellekler, harici diskler tercih edilebilir. Depolama birimlerinin kolay kullanımı, kurulum gerektirmemesi ve verilere hızlı erişim sağlanması gibi işlevleri yerine getirmesi yeterli. Bununla birlikte flaş bellek içerisinde özel dosyaların da hazırlanılması öneriliyor. Zira tapu bilgilerinden kimliklere kadar gerekli olabilecek tüm evrakları dijital olarak depolama birimlerinde saklamak, acil durumlarda hayat bile kurtarabilir.

Şarj cihazları ve güç kaynakları

Telefon, tablet ya da bilgisayarlarınızı kullanmak istediğiniz durumlarda şarj en büyük sorunlardan biri olabilir. Özellikle acil durumlara düşük şarj ile yakalanan bir kişi için taşınabilir güç kaynakları büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu aşamada farklı bağlantı noktalarının olmasından da emin olmalısınız. Bu nedenle USB kabloları ve şarj kablolarını da kit içerisinde dahil edin. Evrensel adaptörler de bu kit içerisinde yer alabilir.

Telefonlar ve aksesuarlar

Pahalı olmayan ancak acil durumlarda kullanım için yeterli kapasiteye sahip bir telefon, kitin olmazsa olmazlarından birisi. Ön ödemeli SIM kart, SIM takıp çıkarma aparatı da kitte yer alabilir. Ayrıca işi bir adım ileriye götürmek isteyenler için uydu telefonu da iyi bir seçenek. Birden fazla cihazın internet ihtiyacı olduğu durumlar için taşınabilir Wi-Fi noktası da en etkili çözümlerden birisi olacak.

Aletler

Teknolojik cihazların yanı sıra tamirat ya da benzer durumlar için kullanılabilecek tornavida seti,  çakı, fener de kite eklenmeli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir