Porto Rikolu milyarder işadamı Orlando Bravo’ya göre, Metaverse’in büyük bir yatırım alma durumu var.

Özel sermaye şirketi Thoma Bravo’nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Bravo, CNBC’ye “metaverse”nin 2021’in büyük kelimesi olduğunu düşündüğünü söyledi. Bravo, CNBC’den Annette ile yaptığı röportajda “Yatırım yapılabilir ve çok büyük olacak” dedi.

Metaverse projeleri ve alabileceğiniz platformlar

Metaverse, insanların “Ready Player One” romanında ve filminde tasvir edilene çok benzeyen sanal bir dünyada yaşamalarına, çalışmalarına ve oynamalarına izin veren bir tür kulaklık veya akıllı gözlük taktığı bir bilimkurgu konseptidir. Metaverse terimi, geçen ay Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg tarafından Facebook’un adını Meta olarak değiştirip yeni şirketin metaverse’e odaklanacağını söylediğinde dikkatleri üzerine çekmişti.

Video alay konusu oldu

“Metaverse, tıpkı başladığımız zamanki sosyal ağlar gibi bir sonraki sınır” dedi. Duyuru, İzlanda turizmi için bir pazarlama kampanyası olan Inspired by İzlanda tarafından geçen hafta yayınlanan bir videoda alay konusu oldu.

Videoda bir Zuckerberg benzeri, izleyicileri “aptalca görünümlü kulaklıklar olmadan geliştirilmiş gerçek gerçeklik” yeri olan “Icelandverse” ile tanıştırıyor.Microsoft, Roblox, Nvidia ve Britanya’nın Improbable’ı da dahil olmak üzere düzinelerce başka şirket, meta veriye güç sağlayabilecek yazılım ve donanımı oluşturmaya çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir