Google, AR ekibi başta olmak üzere birçok departmanda maliyet kısma hedefiyle işten çıkarmalara devam ediyor.

Pandemi dönemiyle birlikte agresif büyüme politikası sürdüren teknoloji şirketleri, geldiğimiz noktada yeterince verim alamadığını düşündükleri departmanları ya kapatıyor ya da çalışan sayısını önemli ölçüde azaltıyor. Eski adıyla Twitter olan X platformu, ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra Musk, çalışanların yüzde 80’ini işten çıkardıklarını açıklamıştı. Bu sene için Twitch platformunun 500 kişilik işten çıkarma duyurusuyla birlikte Google’ın bu duyurusu ilklerden biri ama son olacağa benzemiyor.

Google Ceo

Google, 2023 Yılında da Büyük İşten Çıkarmalar Yaptı

Ünlü şirket geçtiğimiz sene, kendi işgücünün yaklaşık yüzde 6’sına tekabül eden 12 bin çalışanı işten çıkaracağını açıklamıştı. Bu duruma başka bir örnek de 2023 yılında yaklaşık 20 bin çalışanı ile yollarını ayıran Meta oldu. Amazon da 2023 yılında 20 bini aşkın çalışanı işten çıkarmasıyla en fazla işten çıkarma yapan şirketlerden biri oldu.

Google 2021 yılında 2,1 milyar dolara satın aldığı sağlık takip ve fitness cihazları üreticisi Fitbit’in ürettiği cihazlar olmasına rağmen kendi adıyla çıkardığı Pixel Watch adlı akıllı saati de geliştirmeye ve dolayısıyla rakip olmaya devam ediyor. Pixel, Nest ve Fitbit gibi alt şirketlerden de işten çıkarmaların olacağı belirtilmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir